≡ Meniu

Acer Aspire E3-112-C6UP, laptop de 11.6″ cu Linux

Acum câțiva ani era moda netbook-urilor, dar producătorii au decis să nu le mai producă, însă acum scot pe piață niște alternative de 11,6 inci precum Acer Aspire E3-112-C6UP. Acest model nu are unitate optică, dar are ecran cu rezoluția 1366×768 pixeli care facilitează vizionarea filmelor HD. Evident că și greutatea e una scăzută de circa 1,29 Kg, iar acest lucru se datorează ecranului mic.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi, iar pe acești bani primim un aparat cu o portabilitate ok, care arată bine și vine cu sistem de oeprare preinstalat.

Acer Aspire E3-112-C6UP, laptop de 11.6″ cu Linux

Specificații relevante în cazul acestui model ar fi ecranul de 11,6 inci cu rezoluție 1366×768 pixeli, că are 2GB memorie RAM, hard de 500 și procesor N2840. Pe partea soft acest model vine cu Linux, dar mi-ar fi plăcut dacă ar fi venit cu Windows. Acest OS poate fi instalat de pe o unitate externă ori de pe un stick USB 3.0.
Ecranul e unul non-glare, iar asta presupune că nu-ți va obosi ochii. Dacă era un laptop multimedia atunci ar fi fost bine dacă ar fi avut ecran glare pentru ca să afișeze niște culori mai vii.
Din păcate nu poți adăuga mai mulți RAMi întrucât doar 2GB suportă și asta e un lucru care nu-i tocmai pe placul meu deoarece sistemele de operare moderne consumă tot mai multă memorie.

Pro achiziția unui astfel de model ar fi faptul că arată bine, că nu costă prea mult și portabilitatea. Pot spune că e bine că vine cu OS, chiar dacă e Linux deoarece în acest fel poți avea acces rapid la internet, deci la informație.
Contra achiziției ar fi procesorul cam slab, că are doar 2GB memorie RAM și că nu are Windows 8 preinstalat.

Concluzia mea legată de acest model e că-și merită banii și că se adresează celora care vor să intre rapid pe net și să vizioneze filme.
Puteți vedea mai bine cum arată din clipul de alături. E un notebook foarte compact care e dotat cu o baterie care are 3 celule și care te va ține vreo 2-3 ore.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu