≡ Meniu

Acer Aspire E5-511-P4SN, model cu Pentium N3530

Noua generație de laptopuri E de la Acer e aici, iar modelul Acer Aspire E5-511-P4SN e unul care face parte din această generație. E un model cu procesor Pentium N3530, adică cu un procesor care are patru nuclee și cip grafic integrat. Deosebit la acest model e faptul că are și o baterie care ține undeva până la 7 ore, fiind vorba despre un model cu 6 celule. Această durată de viață a bateriei e posibilă mulțumită bateriei mari, a procesorului care consumă puțin și a RAMilor care sunt de tip DDR3L (L de la low voltage, adică voltaj scăzut).

E un laptop care are un preț bun Vezi prețul special de azi, iar pe acești bani primim unul dintre cele mai bune laptopuri de la Acer. Procesorul e foarte bun deoarece are un scor de 1948 puncte la benchmark, deci nu e cu mult mai rapid față de alte Pentium-uri de laptop.

Acer Aspire E5-511-P4SN, model cu Pentium N3530

Pe partea de specificații vine cu procesorul mai sus amintit, cu placă video Intel HD, cu un hard de 500 și cu 4GB memorie RAM. Deci, dacă m-ați întreba dacă să treceți de la un laptop cu Pentium Sandy Bridge ori Ivy Bridge la acesta atunci v-aș spune că nu are rost deoarece performanțele sunt similare. Acest lucru fiind dovedit de scorul scos de procesor, scor care l-am postat mai sus.
Singurul lucru la care excelează față de alte modele mai vechi ar fi portabilitatea deoarece bateria ține foarte mult. Însă nu știu cât de mult v-ar ajuta acest lucru deoarece în ziua de azi oamenii își cumpără laptopuri deoarece ocupă mai puțin loc decât desktop-urile.

M-aș fia așteptat să nu vine cu unitate optică ori cu tastatură numerică, iar prezența acestora reprezintă un minus. Ca plusuri aș menționa bateria care ține până în 6-7 ore, aspectul plăcut și fiabilitatea.

Acest laptop e unul care vine și cu sistem de operare. Nu e vorba despre Windows 8, ci despre Linux. Eu recomand să instalați Windows deoarece e mai bun, iar procesul de instalare se poate face de pe DVD ori de pe un stick de memorie.
Am pus alături și un video review cu acest laptop.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu