≡ Meniu

Acer Aspire E5-511G-C7S3, laptop ieftin fără unitate optică

Laptopul Acer Aspire E5-511G-C7S3 e unul destul de ieftin pentru că are un procesor ceva mai simplu – Intel Celeron. Totuși, față de seriile precedente acesta are patru nuclee și performanțe mai mari. Fiecare generație de procesoare oferă ceva în plus și placa video integrată e relativ aceeași. Cea dedicată e bună în jocuri dar ținând cont de întreaga configurație, nu prea e un laptop pe care să puteți juca jocuri. Arată destul de bine pe negru dar acest brand oferă astfel de laptopuri și pe alte culori (roșu, albastru, gri etc).

Alternativele sunt laptopurile mai performante sau chiar fără acea placă video GeForce. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Acer Aspire E5-511G-C7S3, laptop ieftin fără unitate optică

Procesorul acestui laptop e un model de tip N2940 cu frecvență de 1.8 GHz, dar placa video e destul de modestă. Mă refer doar la cea integrată deoarece cea dedicată e mult peste cea Intel și poate rula unele jocuri. Nu e cine știe ce model, e vorba de un GeForce 810M care nu e cel mai avansat. AM văzut că GeForce 920M pare a fi destul de reușită deoarece consumă puțin și performanțele sunt ceva mai mari dar nu cu mult.

În rest, are o memoria RAM decentă, un hard spațios și multe dotări. Nu are unitate DVD, dar totuși putea avea ceva în plus (un hard, de exemplu). Chiar și greutatea putea fi mai bună pentru că are ceva în minus.

Bateria de 6 celule e cea clasică și de aceeași greutatea laptopului e neschimbată – 2.7 kg. Acest aspect e un minus pentru un laptop care ar trebui să fie de cel mult 2.4 kg. Sistemul de operare e Linux și cea mai bună alegere e Windows 10 că doar e un laptop nou. Chiar dacă nu are WiFi ac, voi puteți lua un router mai bun și viteza de pe wireless e similară cu cea de pe LAN. Dacă nu aveți o viteză la internet mare, atunci nici nu vă ajută la nimic WiFi ac.

Plusuri: e destul de ieftin, memorie RAM decentă, placă video bună cu 1GB memorie, arată bine.
Minusuri: destul de greu.

Acer Aspire E5-511G-C7S3 nu e cel mai bun desktop replacement dar poate fi un început, iar când aveți un buget mai mare, optație pentru un laptop cu Core i3.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu