≡ Meniu

Acer Aspire E5-522-85E1, laptop cu AMD Quad Core

Acer Aspire E5-522-85E1 are o placă video destul de performantă chiar și dacă e una integrată. Noua serie de laptopuri e disponibile atât în configurații cu Intel cât și cu AMD. Procesoarele AMD sunt de tip APU adică au plăci video integrate performante. Din păcate, nu se pot face upgrade-uri ca la desktopuri, adică să puteți pune o placă video performantă. Singurele upgrade-uri care pot fi realizate sunt la memoria RAM și la hard disk (în general, se înlocuiesc).

Un laptop ca acesta poate fi de folos chiar și la locul de muncă, însă mie mi se pare că e un laptop pentru uz multimedia/office. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Acer Aspire E5-522-85E1, laptop cu AMD Quad Core

Procesorul său e destul de eficient adică e performant și nu consumă mult. Face parte dintr-o serie destul de avansată și cele patru nuclee vă vor fi de folos oricând. E vorba de un A8-7410 cu placă video Radeon R5. Ecranul oferă suficient spațiu de lucru deoarece are o imagine HD. Pe partea de componente hardware, laptopul are 4GB de RAM dar mai e un slot liber și un hard disk de 500GB.

Dotările sale sunt următoarele: unitate DVD, difuzoare stereo, card reader, USBuri, HDMI, bluetooth, WiFi ac, baterie de 4 celule. Acestea pot să difere în funcție de prețul laptopului sau dimensiunile sale (pot fi mai bune, respectiv mai puține dacă laptopul e mai mic). Nu toate aceste dotări vor fi utile, depinde cum vreți să folosiți. Are sistem de operare Linux dar acesta nu-i va evidenția performanțele sale, de aceea trebuie înlocuit cu altul.

Plusuri: preț atractiv, performanțe decente, autonomie de lucru mare, WiFi ac, bluetooth, și USB 3.0 cu funcție încărcare.
Minusuri: nu are Windows.

Pe acest laptop Acer Aspire E5-522-85E1 se poate instala Windows 10 fie de pe un DVD fie de pe un stick USB 3.0. recomand acel USB deoarece e mult mai rapid decât unul 2.0. Instalarea va fi finalizată în câteva minute, dar asta depinde și de laptop. Am pus o prezentare a acestei serii pentru a vă face o idee despre cum arată modelul de sus.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu