≡ Meniu

Acer Aspire E5-551G-823E, laptop cu procesor AMD A8

Acer Aspire E5-551G-823E face parte dintr-o s serie nouă dar care arată cam ca și seria 571G. Diferențele sunt doar la procesor, iar pentru că procesorul e AMD și acea placă video are același chipset (mă refer la cea dedicată). Chiar dacă plăcile video integrate APU sunt mai bune decât cele Intel, însă pentru jocuri vă recomand cele dedicate. Configurațiile APU aduc și tehnologia Dual Graphics (placa video dedicată funcționează împreună cu cea integrată), pe când la cele cu Chipset Intel, plăcile video lucrează separat.

Un laptop ca și acesta poate fi folosit cam la orice și poate fi un bun înlocuitor pentru vechiul PC sau laptop. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Acer Aspire E5-551G-823E, laptop cu procesor AMD A8

AMD A8-7100 nu e procesor prea des întâlnit pe laptopuri deoarece producătorii preferă varianta cu Intel, dar și mulți utilizatori preferă Intel datorită vitezei de procesare. Depinde și de ce aveți nevoie și pentru ce-l veți folosi. Acest laptop are o placă video integrată din seria R5 dar și o placă video din seria R7 (e cea dedicată). Ecranul său nu diferă cu nimic față de cele ale altor laptopuri.

Memoria RAM poate fi mărită la 8GB dacă se dorește dar și 4GB de memorie pare a fi destulă. Pe partea de spațiu, un hard cu capacitate de 1TB e destule (dacă nu prea vă pricepeți la capacități, e cât două harduri de 500GB). Ținând cont că multe laptopuri ieftine fie au Linux fie au FreeDOS, voi trebuie să alegeți o versiune de Windows pentru care producătorul oferă drivere. Însă pentru laptopurile noi, eu recomand Windows 8.1 64 de biți. Nu prea văd sensul versiunii de 32 de biți cât timp laptopurile au cel puțin 4GB RAM.

Plusuri: autonomie mare, arată bine, preț competitiv, procesor cu 4 nuclee, nu are unitate optică, spațiu de stocare mare.
Minusuri: poate fi mai ușor.

Acer Aspire E5-551G-823E arată bine, e performant și fiabil iar dacă vreți un laptop cu Intel Core i3, veți observa că sunt câteva variante disponibile. Bineînțeles, vă recomand să comparați performanțele procesoarelor, însă ca și configurație, cel cu AMD stă mai bine pe partea de gaming. Oricum, un laptop de gaming .

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Gaming

    Am instalat win 7 bit64 si in catalyst nu imi apare optiunea sa activez crossfire. Ce se poate face sa-l activez?

  • admin

    Nu știu să existe o așa opțiune. Eu știu că e automat.

Lasă un comentariu