≡ Meniu

Acer Aspire E5-571-316Q, laptop cu i3-4005U pe albastru

Modelul Acer Aspire E5-571-316Q e unul cu ecran de 15,6 inci și cu procesor i3. Caracteristicile sale îl fac un laptop numai bun pentru sarcini office și jocuri de pe Facebook. Dacă nu știați, cam toate laptopurile celor de la Acer vine cu sistem de operare, mai exact cu Linux. Nu e un sistem de operare prea productiv, dar te va ajuta să te conectezi la net. Oricum, eu recomand să instalați Windows 8.1 pe el pentru că acesta e unul foarte avansat.

Acest model E5-571-316Q are un preț bun Vezi prețul special de azi și nu pot spune că e unul mare în condițiile în care bateria ține mult, are wireless ac și multe porturi.

Acer Aspire E5-571-316Q, laptop cu i3-4005U pe albastru

Pe partea de specificații acest model se laudă cu procesorul i3 4005u care are cip grafic integrat și două nuclee. Memoria RAM este una de 4 giga, iar acest lucru are ca rezultat că totul va rula fluent.
Bateria e una cu 6 celule, iar producătorul se laudă că aceasta ține undeva la 7 ore, dar o să vă țină circa 3-4 ore.
Pe partea software vine cu Linux, dar era mai bine dacă venea cu Windows. Eu recomand să-i instalați versiunea 8.1 de pe un stick USB 3.0.

Pro achiziția unui astfel de laptop ar fi că arată bine, raportul excelent între preț și calitate, că vine cu OS, că are wi-fi ac și că are port USB 3.0 (chiar dacă are doar unul e bine că are și așa).
Contra achiziției ar fi că are unitate optică, aceasta adăugând un plus de greutate. Utilitatea unui unități DVD e cam vagă în ziua de azi.

Deci, pot spune că acest model se adresează celora care au nevoie de un laptop simplu, dar cu putere de procesare superioară datorată procesorului i3. Poate că nu ar fi fost rău dacă ar fi avut placă video cu memorie dedicată (precum E5-571G-33V0), dar părerea mea e că cea Intel HD e suficientă.
Vizual se prezintă bine, acest lucru fiind vizibil de alături. Era mai bine dacă nu avea tastatură numerică și nici unitate optică, aceste lucruri făcând laptopul mai ușor, dar și mai atractiv vizual.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu