≡ Meniu

Acer Aspire E5-571-327Q, notebook office

În cazul în care vrei un laptop office cu procesor i3 atunci eu îți recomand Acer Aspire E5-571-327Q. Procesorul i3 (model 4005U cu cip grafic HD 4400) scoate 2495 puncte în teste, iar asta ne spune totul despre laptop, adică faptul că e foarte performant.
Deoarece cipul grafic nu e unul cu memorie dedicată, acest laptop e unul e unul bun doar la sarcini office cu ar fi navigat pe web, jocuri simple și vizionat filme.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi. Dacă ne uităm atent la costul de achiziție atunci vedem că nu e deloc mare și că reflectă capabilitățile lui. Adevărul e că nu aș fi fost deranjat dacă ar fi avut wireless dual band și o rezoluție Full HD.

Acer Aspire E5-571-327Q, notebook office

Aspre E5 vine cu un ecran de 15,6 inci și cu o greutate de 2,5 kilograme. Procesorul i3-4005U e unul cu voltaj scăzut, iar datorită acestui lucru consumul de curent e mai mic fiind posibilă o durată mai mare a bateriei – undeva la 4 ore. Autonomia ridicată e datorată și faptului că are 6 celule, lucru rar întâlnit în ziua de azi, majoritatea laptopurilor având 2, 3 sau 4 celule.
Pe partea soft vine cu Linux care e un sistem de operare gratuit, dar nu la fel de productiv precum Windows. De aceea eu aș recomanda să instalați pe el Windows 8.1 pe 64 biți.
În cazul în care vreți să-i faceți un upgrade atunci puteți să-i mai puneți RAM și eventual un SSD în locul hardului.

Avantaje ale achiziționării unui astfel de laptop sunt multiple, printre faptul că are un preț deloc mare, consum redus de baterie (deoarece are procesor low voltage), cip grafic capabil și un hard foarte încăpător.
Din păcate nu are SSD, wireless ac și rezoluție Full HD. Dacă avea aceste lucruri atunci era un laptop perfect.

Despre laptopul acesta numai de bine deoarece chiar e unul făcut ca la carte, dar nu ar fi stricat dacă ar fi avut mai multă tehnologie în el. Poate că anul viitor vom vedea mai multe laptopuri ieftine cu wi-fi ac, ecrane IPS și rezoluție Full HD.
Din clipul postat alături poți vedea mai bine cum arată acest laptop.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu