≡ Meniu

Acer Aspire E5-571-339J, laptop albastru cu Core i3 Haswell

Acer Aspire E5-571-339J nu e un laptop care poate fi folosit pentru a juca jocuri dar în rest mi se pare destul de ok. Pentru aplicațiile ceva mai complexe, ar fi bun un Core i5 care e ceva mai bun dar să nu fie cu tehnologie de economisire a energiei (au acel „U” la final). Laptopurile cu Intel Broadwell sunt mai scumpe și nu văd ce pot oferi în plus.

Nu mi se pare scump și nici nu putea fi cu o așa configurație. Chiar și lipsa Windows-ului face ca laptopul să fie mai ieftin. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Acer Aspire E5-571-339J, laptop albastru cu Core i3 Haswell

Procesorul de tip Core i3-4005U de 1.7 GHz e unul care consumă puțin deci cu o baterie de 6 celule, autonomia poate fi destul de mare. Ecranul de 15 inci e unul plăcut deoarece imaginea e una HD iar iluminarea LED îi oferă ceva mai multe culori iar claritatea crește. Cam toate laptopurile au iluminare LED, puține oferă ceva în plus (rezoluție superioară sau panou IPS). Memoria RAM e de 4 GB la o frecvență destul de mare. Are un slot liber pentru încă .

Placa video nu e una dedicată ci e vorba de HD Graphics 4400 . Are unitate DVD, dar această dotare mi se pare destul de utilă dacă vreți să schimbați Linuxul cu Windows 8.1. Prefer Windows deoarece mi se pare mult mai practic și îi va evidenția performanțele. Linux nu are nevoie de multe resurse deoarece e destul de simplu de aceea nu e nevoie nici de antivirus.

Alte dotări care nu le-am specificat sunt următoarele: securizare Kensington, baterie de 6 celule, touchpad cu gesturi și sistem de operare Linux.

Plusuri: are WiFi ac, Intel Haswell, design elegant, suportă mai multă memorie RAM etc.
Minusuri: nu e prea ușor.

Acer Aspire E5-571-339J e o alegere ieftină și care oferă o autonomie mare de lucru. Aceste tipuri de laptopuri sunt ideale pentru acasă dar și pentru muncă de birou. Spun asta deoarece are o greutate ușor peste medie (mă refer la modelele lansate anul acesta și care au cam 2.3 kg). Poate că pe albastru nu vă place dar există și pe negru, gri sau alte culori.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu