≡ Meniu

Acer Aspire E5-572G-3105, laptop cu placă video 840M

Laptopul Acer Aspire E5-572G-3105 e unul dintre acele modele care arată bine, pot face față oricărei sarcini și care poate fi luat la școală sau în oraș. Dacă nu vă place această serie, atunci vă recomand una cu placă video inferioară sau doar cu cea Intel (din procesor). Laptopuri cu procesoare AMD sunt foarte puține și nici nu vi le prea recomand. Procesoarele Intel sunt mai fiabile dar și viteza de procesare e mai mare în același buget.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Acer Aspire E5-572G-3105, laptop cu placă video 840M

Procesorul Core i3-4000M nu e prea des întâlnit pe laptopuri, majoritatea sunt cu terminația U (au frecvență redusă și performanțe similare). Apreciez că are o placă video Intel foarte bună însă doar pentru uz office, pentru jocuri recomand o placă video cu memorie proprie. Cu alte cuvinte, o placă dedicată e mai bună și nu e foarte scumpă. Astfel că prețurile laptopurilor sunt apropiate. Ecranul e cel clasic și nu aduce nimic special – 15 inci cu imagine HD. Are 4GB de RAM, GeForce 840M și un hard decent.

Ținând cont că nu are unitate DVD, consider că greutatea de 2.5 kg a laptopului e cam mare dar nu cu mult. Laptopurile fără DVD trebuie să fie subțiri dar și ușoare. Dacă vă gândiți să instalați Windows 8.1 pe acesta, o puteți face folosind un stick USB.

Bateria de 6 celule oferă o autonomie decentă, adică peste medie. Totuși, nu oferă mai multe ore decât una cu 4 celule și procesor ultra low voltage. La acest laptop procesorul e superior ca și performanțe, dar tot cele de pe desktopuri sunt mai performante.

Plusuri: sistem de operare Linux (e mai ieftin laptopul), placă video dedicată bună, port USB 3.0, design plăcut și baterie mare.
Minusuri: nu e prea portabil.

Acer Aspire E5-572G-3105 nu e foarte performant adică nu poate fi comparat cu un desktop în același buget dr nici cu un laptop de gaming foarte scump. În general, prețurile sunt justificate, iar dacă vreți performanță trebuie să depuneți și un efort financiar pe măsură. Clipul de jos se adresează celor care sunt interesați de aspectul său.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu