≡ Meniu

Acer Aspire E5-572G-73HH, laptop cu GeForce 940M și Linux

Laptopul Acer Aspire E5-572G-73HH e unul de gaming și care mi se pare destul de performant. Cu alte cuvinte, un laptop de gaming poate fi folosit și pentru altele. Arată destul de bine, de aceea am pus și un clip la final și o poză. Oricum, nu are rost să vă zgârciți și să luați ceva mult mai ieftin sau mai vechi.

Alternativele sunt laptopurile cu configurații office sau chiar cu Core i5, pentru cei cu un buget mai mic. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Acer Aspire E5-572G-73HH, laptop cu GeForce 940M și Linux

Configurația acestui laptop e una cu Core i7-4712MQ de 2.3 GHz iar placa video e Intel HD 4600. La desktopuri plăcile video din procesoare diferă și performanțele diferă deoarece procesoare de PC-uri sunt mult peste. Pentru jocuri 3D, plăcile video dedicate sunt mult peste una integrată deoarece au memorie video proprie.

Ecranul de 15 inci e unul clasic adică are iluminare și rezoluție ca la oricare alt ecran de laptop – LED, respectiv imagine HD. Există laptopuri cu ecrane 1080p sau chiar 4K, dar prețurile sunt destul de mari. Un ecran 4K e cât patru imagini 1080p, deci detaliile sunt ceva mai multe dacă și filmul sau poza e una corespunzătoare.

Din păcate laptopurile 4K au doar ieșire HDMI, dar era nevoie de ieșire DisplayPort deoarece nu limitează calitatea. La acesta e satisfăcătoare ieșirea deoarece se poate conecta un televizor performant. Adică puteți folosi laptopul ca și media player portabil/extern. Mulți fac așa dar mai există și acele televizoare Smart care pot reda conținut media de pe internet.

Pentru jocuri e recomandată măcar o placă video ca GeForce 940M și aceasta nu e cea mai performantă. Cu cât e mai performantă cu atât consumă mai mult și deci autonomia maximă de lucru scade. Are dotări similare cu cele ale desktopurilor dar unele porturi sunt ceva mai puține datorită designului (mă refer la USBuri).

Plusuri: autonomie bună cu bateria sa de 6 celule, design elegant, .
Minusuri: nu e prea portabil.

Acer Aspire E5-572G-73HH e o alegere destul de bună dacă vreți ceva mai mult decât un laptop. Arată foarte bine din toate unghiurile și finisajul pe negru e clasic dar și pe argintiu/gri ar fi arătat destul de bine.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu