≡ Meniu

Acer Aspire E5-573-36P3, laptop alb cu i3 și Linux

Acer Aspire E5-573-36P3 e un laptop alb disponibil la un cost corect având în vedere că are procesor i3 și baterie cu autonomie medie. Se adresează în principal celora în căutarea unui laptop mai special întrucât știm că laptopurile albe sunt mai rare pe piață. Iar, utilizarea lui e vastă deoarece poate fi utilizat pentru jocuri simple, filme și intrat pe net.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi, iar pe banii aceștia primim un aparat care are aspect unic și performanțe ok.

Acer Aspire E5-573-36P3, laptop alb cu i3 și Linux

Procesorul e unul cu voltaj scăzut, adică un i3-4005U din seria Haswell, iar cipul grafic din acesta e un Intel HD 4400. Evident că placa video o să consume din memoria sistemului, dar având 4 giga o să mai rămână mulți RAMi pentru diferite sarcini.
Pentru stocare avem la dispoziție un hard de 500 de giga care are o viteză de rotație de 5400. Evident că e mai mult decât suficient deoarece nu vei folosi mai mult de 200 de giga.
Bateria din dotare e una normală de 4 celule care va ține undeva la 3 ore… în funcție de cum folosiți laptopul.
Din start vine cu Linux și de aceea eu v-aș recomanda să instalați Windows 10. O puteți face de pe un DVD ori de pe un stick USB. A doua modalitate fiind una mai simplă.

Pro achiziția acestui model ar fi că arată bine, costul de achiziție nu prea mare, multitudinea de porturi (are două USB 3.0), placa video ok, procesorul puternic și economic precum și alte dotări menționate în rândurile anterioare.
Contra achiziției ar fi că nu are memorie dedicată pentru placa video și nici Solid State Drive.

În cazul în care întotdeauna îți doreai un Sony Vaio alb atunci trebuie știut că Sony nu mai face laptopuri, dar te ajută Acer cu un model similar pe alb. Brandul de față se află în topul vânzărilor la laptopuri și fiabilitatea lor e una excelentă.
Vine dotat cu unitate optică, dar nu înțeleg de ce întrucât în ziua de azi nu se mai folosesc DVD-uri. Filmele pot fi văzute (legal) pe net, jocurile sunt browser based, iar aplicații să găsesc și ele la download. Poate că această unitate o să vă fie de folos dacă îl luați la o firmă întrucât unele programe business se instalează de pe CD.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu