≡ Meniu

Acer Aspire E5-774G-32AX, laptop deosebit pentru editări video

Acer Aspire E5-774G-32AX e un laptop al anului 2017 care vine cu procesor i3 și placă video GTX 950M. Mulți vor zice că e prost aleasă combinația i3+GTX, dar procesorul nu e unul obișnuit, ci unul echivalent i5 întrucât la benchmark scoate 3886 puncte (foarte mult).

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi, iar în acești bani avem un laptop de top cu ecran de 17,3 inci, DDR4 și SSD. Conectarea la net se poate face rapid prin LAN (placa de rețea normală cu fir) ori wireless ac.
Ca aspect e de nota 10. Are finisaj mat așa încât să nu se vadă amprentele, iar carcasa e super de zici că laptopul e o combinație între Lenovo, Acer și Asus.

Acer Aspire E5-774G-32AX, laptop deosebit pentru editări video

Pe partea soft vine cu Linux, iar din această cauză o să fiți să instalați Windows 10. Nu cred că 7 SP1 o să meargă prea bine pe el din lipsa driver-elor compatibile.
Unii vor spune că hardul e unul prea mic, dar vă asigur că nu o să folosiți mai mult întrucât sistemul ocupă vreo 30 giga, iar restul nu o să-l ocupați cu mare lucru având în vedere că la filme te poți uita pe net (Netflix & co) și că există posibilitatea stocării în cloud a pozelor și clipurilor.

Puncte forte la modelul acesta ar fi că arată bine, că nu are un preț exagerat, componentele ok, disponibilitatea unui număr mare de porturi (4 USB-uri) și că bateria ține mult (e una cu 6 celule).
Sunt și lucruri care nu-mi plac: cele două porturi USB 3.0 din stânga vor deranja dacă vei pune un mouse pe fir în unul din ele (o să dai cu mâneca în mufa mouse-ului), rezoluția nu e FHD, panelul nu e unul IPS (e un TN cu unghiuri de vizibilitate foarte bune), iar ecranul nu e mat.
Dacă te interesează alternative la acest laptop atunci îți recomand să te uiți și la HP ProBook 470 G3, dar nu are SSD. În schimb are o greutate mai redusă (vreo 500 grame în minus) și ecran anti-glare (mat).

Deci, dacă vrei un notebook de tipul desktop replacement atunci acest E5-774G ar fi recomandarea mea. Eu zic că se poate trece peste lipsa ecranului cu rezoluție 1920×1080 pixeli (de la distanță nu sesizezi diferența) și că nu are i7 (i3-ul 6100U e unul suficient de bun).

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu