≡ Meniu

Acer Aspire ES1-512-C0TV, laptop cu Celeron Bay Trail M

Laptopul Acer Aspire ES1-512-C0TV e perfect deoarece are un ecran HD de 15 inci, design elegant și configurație decentă. Arată foarte bine dar mă așteptam să fie ceva mai ușor. Producătorii ar trebuie să-și îndrepte atenția și spre gadgeturi mai compacte, adică mai subțiri. Laptopurile de 15 inci sunt populare și mai bine de 80% sunt cu un astfel de ecran. S-a renunțat la modelele de 10 inci în favoarea celor de 11.6 inci. Acele modele au configurații similare însă ecranul mai mic nu e un plus, ci doar greutatea redusă.

Dacă acesta vi se pare prea ieftin alegeți o serie ceva mai superioară care costă mult mai mult. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Acer Aspire ES1-512-C0TV, laptop cu Celeron Bay Trail M

Generația Intel Bay Trail M e nouă și se adresează celor care vor performanțe modice. E un Celeron Quad Core model N2940 la o frecvență de 1.8GHz. Display-ul e unul cu diagonală de 15 inci iar rezoluția e de 1366 cu 768 pixeli. Hard diskul e un model cu capacitate de 500GB și performanțele sunt decente – 5400 RPM. Un SSD e mult peste un hard disk deoarece e memorie flash, iar aplicațiile pornesc instantaneu.

Pe partea de comunicații are port LAN, USB-uri, tehnologii wireless (bluetooth, WiFi) și altele. Placa video Intel HD Graphics e una destul de bună chiar dacă nu e o versiune prea avansată. Bateria sa e de 3 celule dar autonomie de lucru e aceeași. Windows 8.1 e un sistem de operare nou și care e bine să fie pe 64 biți dacă laptopul are o memorie RAM decentă. În acest caz e vorba de 4GB RAM și versiunea Windows 8.1 32 de biți nu recunoaște toată memoria (o limitează și performanțele sunt vizibile).

Plusuri: are tehnologie bluetooth, arată foarte bine, ecran de 15 inci și prezintă o fiabilitate ridicată.
Minusuri: putea fi mai portabil.

Acer Aspire ES1-512-C0TV nu e un laptop foarte ușor chiar și fără DVD și cu acea baterie de 3 celule. Portabilitatea e importantă la laptopurile noi și pe viitor e un criteriu important, pe când performanțele sunt și așa satisfăcătoare. Doar jocurile cer mai multă performanță, pe când aplicațiile rulează decent pe orice configurație.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu