≡ Meniu

Acer Aspire ES1-512-P188, laptop cu Pentium Quad Core

Acer Aspire ES1-512-P188 e un laptop obișnuit, adică mă refer la faptul că are un ecran de 15 inci. Din denumirea seriei se poate observa că e vorba de una low-end. Arată foarte bine pentru cât costă și dacă nu sunteți mulțumiți de performanțele sale în jocuri, vă recomand un laptop cu placă video dedicată. Oricum, un desktop e ceva mai performant în același preț, însă dacă luăm în calcul și un monitor pentru acel PC, parcă diferența de preț e aproape nesesizabilă.

Alternative sunt modelele cu procesoare superioare sau chiar mai slabe. Sincer, eu nu aș alege unul cu Celeron chiar dacă performanțele sunt puțin mai mici. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Acer Aspire ES1-512-P188, laptop cu Pentium Quad Core

Procesoarele sunt foarte importante și cele Intel au placa video Intel HD Graphics. Chiar dacă în unele condiții poate rula niște jocuri, nu o recomand. Nu e un procesoare oarecare, ci unul Bay Trail M de tip N3540 la 2.1 GHz. Ecranul de 15 inci are o imagine de 1366 cu 768 pixeli iar claritatea e satisfăcătoare de la o distanță mică (oricum nu cred că-l veți folosi pentru prezentări).

Poate că pentru unele aplicații e nevoie de mai multă memorie RAM, dar cred că pentru moment, 4GB e suficient. Spațiul de stocare e oferit de un hard disk de 1TB. Porturile sale sunt următoarele: USB 3.0, USB 2.0×2, HDMI, ieșire audio etc. Nu înțeleg de ce pe unele laptopuri se mai pune VGA-ul că și așa limitează calitatea imaginii și noile gadgeturi au ieșiri și intrări HDMI. Sistemul de operare e Linux și dacă nu vă place că are o funcționalitate limitată, instalați Windows 8.1. Această versiune se instalează ușor, iar driverele se instalează și ele imediat.

Plusuri: are un preț destul de mic, spațiu intern generos, Intel Pentium cu patru nuclee, autonomie bună pentru 3 nuclee și altele.
Minusuri: nu prea sunt.

Acer Aspire ES1-512-P188 e o alegere destul de bună care merită cumpărată deoarece nu cotă mult, arată bine și oferă alte avantaje. Jos e o prezentare a acestei serii și care merită încercată. Pot fi modele și pe alte culori care pot fi luate în considerare iar configurațiile sunt relativ aceleași.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu