≡ Meniu

Acer Extensa EX2510-39ZE, laptop negru cu i3 Haswell

Laptopul Acer Extensa EX2510-39ZE poate fi cea mai accesibilă soluție office și nici nu aș recomanda un laptop cu procesor inferior (ca și Celeron sau Pentium). Procesorul e foarte important dar și restul componentelor sunt foarte importante.

Prețul acestui laptop nu e chiar de neglijat dar și așa mi se pare corect pentru că are Core i3. Laptopurile mai ieftine au procesoare Intel Celeron sau Pentium. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Acer Extensa EX2510-39ZE, laptop negru cu i3 Haswell

Procesorul acestui laptop nu e ultimul apărut adică nu face parte din seria Skylake ci din seria Haswell. Generația procesorului poate fi observată ușor din numele procesorului, iar la Core i3-4005U e vorba de generația a 4-a. Placa video integrată e destul de bună pentru redare media deoarece are suport HD.

Ecranul de 15 inci e unul simplu și nu prezintă nimic special. Dacă ar fi avut un ecran mai mare și rezoluția ar fi fost alta însă laptopurile mai mici au tot ecrane HD. Pe partea de multitasking nu am ce să-i reproșez, deoarece suportă cel mult 16GB, dar și 4GB e de ajuns. Un SSD e mai bun decât un hard disk și pe viitor puteți înlocui hardul cu un SSD. Unii utilizatori nu sunt interesați de spațiul intern ci doar de performanțe.

La fel ca și la o tabletă, memoria flash e mai rapidă și de aceea totul pornește instant. Dotările sale sunt următoarele: difuzoare de 1W fiecare, USB 3.0, USBuri 2.0, VGA, HDMI, WiFi n, baterie de 6 celule, LAN. Acestea sunt destul de multe și parcă sunt destul de standard (adică sunt prezente la multe laptopuri). Sistemul de operare al acestui laptop e Linux, iar eu aș instala Windows 10 pe el pentru un plus de performanță.

Plusuri: procesor destul de nou și performant, USB 3.0, tehnologie bluetooth, baterie mare.
Minusuri: destul de greu și nu are difuzoare puternice.

Acer Extensa EX2510-39ZE e un laptop bun pentru uz office dar poate fi folosit și pentru a viziona filme, navigare web și muzică. Diferența dintre acesta și unul de gaming ar fi componentele și placa video. Din start, dacă acel laptop nu are placă video dedicată, nu poate rula un joc la detalii medii spre maxime.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu