≡ Meniu

ASUS A541UJ-GO002, VivoBook cu i3-6006U

Un nou laptop din seria VivoBook A541UJ e acest model ASUS A541UJ-GO002, iar față de alte modele VivoBook acesta se evidențiază cu greutatea scăzută de 2kg, procesorul rapid i3 și memoria RAM suficientă de 4GB.
Datorită caracteristicilor sale acest model e numai bun pentru sarcini office și multimedia (filme, muzică, navigat pe Internet).

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi, iar pe acești bani primim un aparat care nu doar arată bine, ci și unul dotat cu procesor rapid și baterie care ține vreo 3-4 ore. Aspectul său poate fi văzut din imaginea de alături, dar și din clipul postat la final.

ASUS A541UJ-GO002, VivoBook cu i3-6006U

Pro

Vine cu tehnologie avansată care ajută la obținerea unei autonomii bune. Un exemplu ar fi procesorul i3 U (sufixul U presupune voltaj scăzut). Nu e o problemă că vine din seria Skylake deoarece e un procesor rapid.
Placa video din dotare e o Nvidia GeForce 920M care are 2 giga memorie dedicată așa încât să nu trebuiască să ia din memoria sistemului.
Are 4GB memorie (tip DDR4) și se pot adăuga până în 12 giga. Eu zic că 4 e o cantitate suficientă.
Hardul e unul încăpător de 500 de giga, iar la nevoie poate fi înlocuit cu un SSD. SSD-ul poate fi pus și în locul unității DVD prin intermediul unui HDD caddy.

Contra

Nu vine cu Windows, ci cu o distribuție de Linux (X541UJ-GO001T are Windows). Din acest motiv vă recomand să instalați Windows 10 de pe un stick ori DVD. Pote fi utilizat și Linux-ul, dar e mai greu de folosit și nu sunt atâtea programe ca pe Windows.
Placa LAN e una 10/100, dar cea wireless suportă standardul N. Era bine dacă avea suport Gigabit, dar e bine și așa.
Ecranul nu e Full HD și nici anti-glare, ci e HD și glare.

Concluzie

Dacă vrei un laptop care să aibă un procesor rapid model i3-6006U (scoate undeva la 3134 puncte la benchmark, deci e de vreo două ori mai performant decât un Pentium și de 3 ori mai performant decât un Celeron) și grafică dedicată atunci acest model ASUS A541UJ-GO002 ar fi recomandarea mea.
Din clipul alăturat poți vedea cum arată acest model.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu