≡ Meniu

Asus EeeBook X205TA-BING-FD005BS, laptop cu 264 lei reducere

Update 22.03.2015
X205TA-FD005BS are o reducere de 290 lei aici (redus la 1049 de la 1339 cât era prețul inițial).
Update 16.02.2015
Acest ASUS EeeBook X205TA are acum o reducere de 267 lei aici.

Asus EeeBook X205TA-BING-FD005BS e un laptop de culoare albă (Asus EeeBook X205TA-FD015BS e varianta pe negru) care se adresează celora care vor ceva portabil. Are o greutate de 1kg, iar Asus zice că bateria ține până în 12 ore. Eu nu știu ce să zic de această baterie de 2 celule. Oricum, mai mult de 3-4 ore nu are cum să țină.
E bun de folosit la școală, dar și pentru cei care sunt mult pe drumuri.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi. Iar, în cost e inclus sistemul de operare Windows 8.1. Deci, Windows-ul e jumătate din costul laptopului. 😀 În cazul în care doriți să instalați ceva de genul 7 ori Linux atunci eu nu v-aș sfătui să o faceți întrucât laptopul de față e special făcut să funcționeze cu 8.1.

Asus EeeBook X205TA-BING-FD005BS, laptop cu 264 lei reducere

Pe partea de caracteristici se laudă cu un procesor Atom Z3735F (quad core care scoate 897 puncte la benchmark) și cu o memorie RAM de 2GB. Această memorie e cam mică, dar o să vă ajungă în cazul în care folosiți laptopul mai mult pentru navigat pe net. Și, dacă vreți să adăugați mai mult atunci trebuie știut că are o capacitate maximă de 2GB RAM.
Pentru stocarea fișierelor are un hard de 32 de giga. Acest hard e un eMMC, adică un fel de SSD mai ieftin.
Foarte interesant e că are unitate optică… utilitatea ei e vagă din moment ce găsești de toate pe net.

Avantajele achiziționării unui model precum acesta ar fi prețul foarte mic, că vine cu sistem de operare, fiabilitatea și portabilitatea (nu am încercat să văd dacă ține 12 ore, dar greutatea de un kilogram e una foarte mică).
Din păcate pe partea de minusuri are cam multe, mai exact procesorul e slab, hardul are capacitate mică, iar memoria RAM e cam puțină.

Pe piață nu sunt prea multe laptopuri de 11 inci, dar acesta e unul pe care eu îl recomand unei persoane care vrea ceva pentru intrat pe net și citit informații. Filmele HD nu vor rula prea bine, iar de la jocuri complexe trebuie să vă luați gândul. O să zici că mai bine te orientezi înspre o tabletă, însă o tabletă nu e prea productivă și trebuie încărcată desc, pe când acest model îl bagi în priză.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu