≡ Meniu

Asus EeeBook X205TA-FD015BS, laptop compact și elegant

Asus EeeBook X205TA-FD015BS e unul dintre cele mai mici laptopuri de la acest brand și nu e forate ieftin datorită configurației, Windows-ului preinstalat și designului. Nu poate fi un laptop multimedia cu așa procesor, iar placa video e una Intel care e cea din procesor. E nevoie de performanțe mai mari în unele jocuri și placa video să aibă memorie video proprie.

Alternative sunt destul de multe dar multe nu sunt cu Windows 8.1, care oricum trebuie instalate ulterior. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus EeeBook X205TA-FD015BS, laptop compact și elegant

Un procesor Intel Atom Z3735 nu e cea mai performantă alegere. O alternativă e cea cu intel Bay Trail M, adică cu procesoare Pentium și Celeron. Ecranul de 11.6 inci are o imagine similară cu cea a unui ecran de laptop mai mare (până în 15 inci), iar voi puteți reda filme 720p. Cu alte cuvinte, are o imagine de 1366 cu 768 pixeli.

Pe partea de memorie are 2GB RAM la o frecvență de 1333 MHz, nu e genul de laptop care suportă upgrade-uri. Spațiul de stocare e mic dar e vorba de o memorie flash, deci totul se mișcă excelent. Pentru mai mult, puteți conecta un hard disk extern prin portul USB 2.0, era bine s fi avut USB 3.0. Ca și dotări are: micro HDMI, ieșire audio, USBuri 2.0, WiFi, bluetooth, baterie de 2 celule și cameră web. Nu are unitate DVD și tastatură numerică dar nici nu putea avea la așa dimensiuni.

Carcasa sa e realizată din plastic astfel că greutatea laptopului e de 1kg. Touchpadul suportă gesturi și e o alternativă la un mouse, dar mouse-ul e o alegere mai bună deoarece oferă un plus de precizie. Sistemul de operare preinstalat e Windows 8.1 și e cu Bing. Nu e nevoie să fie pe 64 de biți deoarece are doar 2GB de RAM.

Plusuri: greutate redusă, ecran HD, port HDMI, design elegant, configurație decentă etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Asus EeeBook X205TA-FD015BS e unul dintre modelele acestei serii dar configurațiile sunt relativ aceleași, poate doar culoarea e diferența majoră. Jos e pusă o prezentare destul de utilă pentru cei care nu au mai văzut acest model.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu