≡ Meniu

Asus EeeBox EB1033-B0590, mini PC

Asus EeeBox EB1033-B0590 face parte din noua generație de PC-uri de la Asus, iar acesta reprezintă doar o configurație din multe altele. Există una chiar mai interesantă, adică oferă Windows 8.1, GeForce 820M și procesor Celeron la un preț similar. Poate că nu e cel mai grozav model dar cu siguranță e o alegere bună deoarece e fiabil și are o mulțime de porturi.

Alternative sunt destule în special dacă vă plac și laptopurile/tabletele. Oricum, există diferențe semnificative între ele însă prețul e relativ același. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus EeeBox EB1033-B0590, mini PC

Procesoare Intel Atom sunt destul de puține iar modelul D2550 nu e chiar grozav. Sincer, un laptop cred că ar fi mai bun dar poate că nu vă plac laptopurile. Ca și performanțe poate fi comparat cu o tabletă, iar o tabletă chiar și mai ieftină însă nu are multe porturi. Deci fiecare gadget oferă avantaje și dezavantaje. Placa de bază e una cu chipset destul de bun și pe lângă acele tehnologii clasice are și WiFi. Ținând cont că are 2GB de RAM și hard de 320GB, WIndows 8.1 32 de biți e numai bun.

Placa video dedicată de pe acesta nu e foarte performantă dar e mult peste una integrată. E vorba de GeForce 610M care era prezentă pe laptopuri mai vechi iar cele noi aduc plăci video gen GeForce 820M. Totuși nu are multă memorie video dar nici nu e nevoie cât timp nu e vorba de un PC de tip multimedia/gaming.

Are doar Free DOS, iar pentru a instala un Windows, se poate alege varianta cu stick USB 3.0. Spun asta deoarece desktopul nu are unitate DVD și un port USB 3.0 oferă o viteză de transfer superioară. Ca și dotări prezintă următoarele: antenă wireless, ieșire S/PDIF, microfon, LAN, VGA, HDMI, două USBuri 3.0 și patru USBuri 2.0. Cititorul de carduri nu mi se pare prea util deoarece e mai simplu să transferi cu un cablu de date.

Plusuri: are tehnologie WiFi, placă video dedicată, performanțe decente, preț atractiv și fiabilitate.
Minusuri: nu are un hard mare.

Asus EeeBox EB1033-B0590 e o alegere ideală pentru cei care nu vor să depășească un buget, dar nici să cheltuie prea mult.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu