≡ Meniu

Asus EeeBox EB1036-B0504, sistem desktop de tip mini

Asus EeeBox EB1036-B0504 e ceva mai interesant decât alte desktopuri din serie deoarece are un procesor foarte bun și Windows 8.1. Nu are sens să optați pentru un procesor Intel Atom ci unul Bay Trail M deoarece cel Bay Trail M e superior ca și eficiență și performanțe. Procesoarele Intel Celeron și Pentium nu mai sunt ce au fost odată, ele sunt ceva mai performante și fac parte dintr-o serie cu nume diferit față (cele Core i3, Core i5 și Core i7 fac parte din serii diferite).

Alternative sunt laptopurile sau tabletele dacă vreți ceva mai diferit dar să economisiți la fel de mult spațiu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus EeeBox EB1036-B0504, sistem desktop de tip mini

Un Celeron J1900 de 2GHz e suficient de bun iar ala capitolul performanțe poate fi comparat cu un Pentium mai vechi. Frecvența sa poate să crească până la 2.4 GHz în modul turbo. Placa de bază are sunet integrat, WiFi, rețea integrată dar și 2GB de RAM. Nu pare foarte mult dar eu cred că e suficient deoarece sistemul de operare consumă cam jumătate, iar restul rămâne pentru aplicații.

Cu o placă video integrată de la Intel, nu veți putea juca cine știe ce jocuri dar nici nu puteți avea pretenții în acest preț. Carcasa sa e una foarte compactă, de aceea desktopul poate fi confundat ușor cu un router wireless. Ținând cont că are WiFi, e bine să aveți un hotspot în apropiere adică un router wireless.

Are multe porturi USB dintre care 3 sunt de tip 2.0 și restul sunt 3.0. Ca și ieșiri video are HDMI și VGA, dar HDMI-ul mi se pare net superior deoarece nu limitează calitatea imaginii. Are și alte porturi dar cred că le știți de la alte branduri.

Plusuri: procesorul are performanțe decente, destul de multe porturi, WiFi, design compact, consum redus de energie etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Asus EeeBox EB1036-B0504 e unul din multe desktopuri mai compacte care vin în ajutorul celor care caută ceva ieftin și care să ocupe puțin spațiu. Poate fi pus în spatele monitorului sau chiar într-un sertar dacă nu vă place să fie prea la vedere.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu