≡ Meniu

Asus F550JK-DM112D, laptop cu i7-4710HQ și GTX 850

Asus F550JK-DM112D e un laptop performant dintr-o serie care nu prea a fost adusă la noi în țară – seria Asus F550JK. Acest model e unul cu procesor i7 quad core, cip grafi Nvidia de gaming și ecran Full HD și Free DOS. Aceste componente îl fac foarte bun la jocuri și orice tip de sarcină. Însă, din păcate, nu are wireless ac și nici SSD (chiar dacă hardul e unul cu 7200 rotații).
Se adresează celora care vor ceva rapid și care să fie stabil în orice sarcină. Eu zic că e foarte bun și pentru sarcini business deoarece are ecran anti-glare care nu te va obosi fiind unul anti orbire.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi, iar pe acești bani primim un laptop care poate fi considerat ca fiind un desktop replacement. Cum se prezintă vizual poți vedea de alături, mai exact are un design caracteristic seriei X550.

Asus F550JK-DM112D, laptop cu i7-4710HQ și GTX 850

Specificații care te-ar interesa la acest model ar fi procesorul i7-4710HQ, că are Nvidia Optimus (placa Intel HD lucrează aleator cu cea GTX marca Nvidia model 850) și ecran cu rezoluție 1920×1080 pixeli.
Are numeroase porturi precum USB 3.0, HDMI ori VGA, dar îi lipsește DisplayPort.
Un alt lucru prezent e unitatea optică DVD, dar aceasta nu mi se pare a fi de o utilitate reală întrucât sistemul de operare poate fi instalat de pe un stick USB 3.0, iar programele pot fi descărcate de pe net. Cu jocurile ar fi mai greu să le descarci de pe net… depinzând în mare parte de ce viteză la net ai.

Avantajele achiziționării unui astfel de laptop sunt aspectul plăcut, că vine cu componente stabile și performante și fiabilitatea.
Dezavantaje sunt și la acest model, printre acestea aș aminti lipsa SSD, a plăcii wireless ac (dual band) și că nu are ecran 4K. Oricum, un SSD poți monta în locul unității optice folosind un caddy.

De final pot spune că modelul acesta e foarte bun pentru cineva interesat în mare parte de performanță și nu chiar așa de mult de cum arată laptopul (deși arată destul de bine… lucru vizibil din preview-ul de alături).

Update 22.03.2015
Asus F550JK-DM112D e disponibil cu o reducere de 200 lei aici (reducere de la 3599 lei).

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu