≡ Meniu

Asus F550JX-DM249D, laptop cu SSD și ecran FullHD

Asus F550JX-DM249D e un laptop destul de bun și din numele său reiese că e de tip multimedia spre gaming. Acesta laptop nu suportă mai mult RAM decât are instalat deoarece are un singur slot. Și așa, 8GB pare să fie de ajuns pentru multe jocuri deoarece sistemul nu are nevoie de mai mult de 1 GB (depinde de programele instalate sau care rulează). Greutatea e destul de redusă dar se putea reduce și mai mult dacă s-ar fi renunțat la unitatea optică ori card reader (depinde și de materialul din care e realizată carcasa).

E disponibil pe negru dar unele variante similare pot fi și pe argintiu, cum e cel de jos. Nu cred că acest aspect ar trebui să fie foarte important atunci când optați pentru un laptop. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus F550JX-DM249D, laptop cu SSD și ecran FullHD

Are componente care nu sunt foarte noi dar sunt destul de performante. Procesorul e cea mai importantă componentă și e unul de tip Core i7 Haswell. Chiar dacă ultima seria e Skylake, e de ajuns un model i7-4720HQ de 2.6 GHz cu placă video Intel. Pentru cei pasionați de jocuri, placa video GTX 950M e excelentă. Poate ați observat că aceste plăci video erau prezente doar pe laptopurile speciale pentru jocuri, însă în timp ele se ieftinesc și ajuns pe modele ceva mai accesibile.

Bineînțeles, toate componentele sunt importante când discutăm de un laptop multimedia. Un SSD e mult mai rapid și programele pot porni instant iar sistemul în câteva secunde. Aș fi apreciat mai mult acest model dacă ar fi avut DDR4 dar asta ar fi presupus și o placă de bază + procesor de ultimă generație, adică laptopul ar fi fost mult mai scump.

Plusuri: arată bine, tehnologie WiFi ac, SSD mare, ecran FullHD, procesor Core i7 de tip HQ.
Minusuri: nu are DDR4.

Asus F550JX-DM249D nu oferă chiar cele mai noi componente, însă sunt destul de bune după cum aș precizat anterior. În clipul de jos sunt prezentate performanțele plăcii video, dar procesorul laptopului de mai sus e mai bun ca și cel al laptopului de mai jos.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu