≡ Meniu

Asus K30AD-RO008D, sistem desktop cu Core i5 și GTX 745

Asus K30AD-RO008D e unul dintre desktopurile dedicate gamingului și se poate observa din configurația sa. Are o carcasă destul de bună cu sursă satisfăcătoare și porturi USB multe. Există și serii mult mai bune pentru gaming – Republic of Gamers, însă sunt diferențe destul de mari la mai toate capitolele. Dacă aveți un buget limit, seria K30 e o recomandare. Un monitor de cel puțin 21 de inci e necesar deoarece poate avea fie DVI fie HDMI, iar imaginea e Full HD.

Un pachet promo – monitor+desktop era util deoarece ași fi economisit niște bani. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus K30AD-RO008D, sistem desktop cu Core i5 și GTX 745

Procesorul său e unul destul de bun și nu cred că ar trebui să optați pentru unul mai performant. E vorba de un Core i5-4460S de 2.9 GHz iar placa video e cea Intel, dar are și cea dedicată care e mult superioară ca și performanțe. Recomand configurațiile noi deoarece sunt eficiente (au un consum redus și astfel nu e nevoie de o sursă mare).

Placa de bază are un chipset interesant, sunet integrat, rețea integrată și memorie RAM de 4GB. Aș putea recomanda 8GB de RAM pentru așa un procesor și așa o placă video (dacă vreți să încercați jocuri mai noi). Spre deosebire de laptopuri, desktopurile au harduri de 7200 RPM, adică sunt mai bune. Placa video e GTX 745 care are specificații tehnice foarte bune, iar memoria video e de 4GB. Sunt incluse perifericele uzuale dar nu sunt prea sofisticate. E vorba de un mouse și o tastatură.

Carcasa e una de dimensiuni medii și deci nu nu ocupa mai puțin spațiu decât vechiul desktop.

Plusuri: raport preț/performanță bun, arată bine, consum redus (de aceea are și o sursă de 300 W), fiabil etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Asus K30AD-RO008D e o alegere bună dacă nu vreți un desktop simplu cu performanțe modice (office). E ieftin și pentru că nu are Windows preinstalat, dar voi îl puteți pune de pe un DVD sau stick USB (depinde de pe ce alegeți să booteze). Poate Windows 7 ar fi o alegere dacă nu vă place interfața interactivă oferită de Windows 8.1.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu