≡ Meniu

Asus K30AD-RO048D, desktop cu Core i5 Haswell

Asus K30AD-RO048D nu e un sistem desktop foarte performant și cel mai bine se poate observa după componentele sale (în special la procesor). Nu e un procesor special conceput pentru jocuri dar poate fi folosit în acest sens. Aplicațiile nu au nevoie de prea multă viteză de procesare dar și așa observ că la noile procesoare, consumul e mai mic și performnațele se mențin.

Dacă vi se pare că acest desktop e prea scump, alegeți unul doar cu placa video integrată ori cu procesor mai ieftine (Core i3). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus K30AD-RO048D, desktop cu Core i5 Haswell

Familia de procesoare Intel Haswell e cunoscută însă nu e cea mai nouă. Totuși, un Core i5-4460S de 2.9 GHz e o alegere foarte bună pentru cei care vor ceva mai mult și la un preț rezonabil.

La capitolul conectivitate are: două USB-uri 3.0, trei USB-uri 2.0, un HDMI, un VGA, ieșire audio etc. Hardul e spațios dar nu se compară ca și performanțe cu un SSD. Fiind un desktop, el suportă upgrade-uri și nu ca un laptop. Poate fi pusă mai multă memorie RAM dar cred că e satisfăcătoare. Placa video Radeon R7 240 e destul de populară mai mai sunt și cele GeForce. Aceasta oferă un port VGA, HDMI și DVI, dar prin HDMI se observă cea mai bună calitate video.

Mouse-ul și tastatura din pachet sunt destul de utile însă nu sunt variante chiar așa de performante/dotate. Din faptul că are o sursă de 300W, se poate observa că acest desktop are un consum redus și e foarte mic în modul office (adică când folosiți doar aplicații și nu vă folosiți de placa video AMD).

Plusuri: are un hard spațios, placă video dedicată, procesor Intel Haswell, USBuri 3.0, periferice incluse etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Asus K30AD-RO048D face parte dintr-o serie office/multimedia destul de performantă și care poate fi folosită chiar și pentru cei pasionați de jocuri, dar care nu vor să joace jocuri la detalii maxime. Un PC de gaming oferă procesor Core i7 care poate fi overclockat, placă video ceva mai scumpă, 16GB de RAM și un SSD. Bineînțeles, placa de bază e și ea importantă.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu