≡ Meniu

Asus K31BF-RO005D, desktop multimedia cu chipset AMD

Asus K31BF-RO005D e un desktop reușit din cele mai multe puncte de vedere și cred că pe componente nu ați fi realizat o configurație mai bună. Ideea e că pe piese, prețul final e mai mare. Acest model intră în categoria multimedia datorită procesorului și plăcii video. Oricum, spre deosebire de un laptop, un desktop poate fi upgradat în sensul că mai puteți pune componente sau chiar să le înlocuiți. Cele cu Intel par să fie mai apreciate deoarece performanțele sunt mai mari însă nu au plăci video așa de bune.

Dacă nu vă interesează jocurile, ci doar un desktop office, puteți alege unul cu Intel Core i3/i5Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus K31BF-RO005D, desktop multimedia cu chipset AMD

Procesorul A10-6700 e unul cu placă video integrată și cam toate sunt așa. Astfel nu mai e nevoie de o placă video însă tot nu se compară cu una dedicată. Radeon HD 8670D e o placă video integrată cu performanțe impresionante dar tot nu o recomand pentru gaming. Placa de bază e una cu dotări bune, adică cu multe tipuri de ieșiri video, USBuri de tip 2.0, 3.0 și altele. Placa de bază suportă 16GB de RAM deoarece un slot e liber și ar trebui să alegeți o plăcuță de 8GB dacă vreți un multitasking mai bun. Perifericele sunt incluse (mouse și tastatură) dar nu sunt variante prea sofisticate (wireless). Nu are Windows preinstalat ci doar Free DOS, iar o alegere bună ar fi Windows 10.

Spațiul intern e dat de un hard disk, iar performanțe mai mari sunt cu un SSD (totul se mișcă instantaneu). Carcasa e una clasică deci nu e chiar așa de compactă.

Plusuri: performanțe grafice decente, fiabilitate, posibilități de upgrade, preț atractiv și spațiu de stocare mare.
Minusuri: nu are monitor inclus.

La un așa preț, Asus K31BF-RO005D nu vine cu un monitor inclus dar parcă nici nu avea cum deoarece un monitor bun costă undeva peste 500 lei. Mă refer la unul cu diagonală minimă de 24 de inci, imagine 1080p și intrare HDMI. Nu prea are relevanță brandul dar unul Asus, s-ar potrivi perfect unul pe negru cu finisaj lucios.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu