≡ Meniu

Asus K5130-RO007D, desktop office ieftin cu FreeDOS

Asus K5130-RO007D e ceva mai ieftin decât altele deoarece nu vine cu Windows iar carcasa e oferită de brand. E una de dimensiuni clasice și există mini PCuri pentru cei care vor să economisească spațiu pe birou (performanțele au de suferit dacă sursa e mică și configurația e ieftină). Unii producători preferă să asambleze un desktop folosind o carcasă ieftină. Acuma depinde de fiecare producător cum alege, dar eu prefer să optez pentru unul cunoscut și experimentat. Dacă acest PC vi se pare prea mare, alegeți unul de tip mini.

Alternativele pot fi desktopurile de la acest brand dar mai scumpe sau cele mai ieftine de la Serioux, de exemplu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus K5130-RO007D, desktop office ieftin cu FreeDOS

Procesorul acestui desktop e unul decent dar nu foarte performant. Oricum un laptop poate fi o alternativă dar e ceva mai scump deoarece e un gadget mai compact. Acest Intel Ivy Bridge Celeron G1620 e alegerea corectă pentru cei care vor performanțe decente dar nu vor să joace jocuri. Pentru jocuri e nevoie și de o placă video performantă, deci e necesar un upgrade.

Placa de bază are tehnologii avansate, multe porturi pentru conectarea diverselor gadgeturi sau periferice. Ca orice desktop, are nevoie de monitor, periferice, boxe și altele. În rest, configurația e cea standard – 4GB de RAM și hard de 500GB. Sistemul de operare e Free DOS dar cea mai bună alegere e Windows 8.1.

Plusuri: are un consum redus, fiabilitate, preț foarte atractiv, garanție generoasă și altele.
Minusuri: nu vine cu Windows.

Asus K5130-RO007D e un model office și se observă din numele seriei. Variantele cu placă video dedicată sunt mai scumpe și acelea au procesor ceva mai bun. Un monitor de maxim 24 de inci ar fi perfect iar intrare HDMI e cea mai bună deoarece nu reduce din calitatea video a filmelor. E bine că are cititor de carduri dar multe gadgeturi au tehnologii wireless pentru transferul fișierelor. Se adresează mai mult celor care au camere foto sau video, dar mai toți au telefoane mobile.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu