≡ Meniu

Asus NX500JK-DR027H, Zenbook cu i7-4712HQ

Încep prin a spune că laptopul Asus NX500JK-DR027H e unul de vis prin faptul că are SSD, ecran 4K, placă video excelentă, portabilitate maximă și un aspect foarte reușit. E un laptop de nota 9 și ar fi primit 10 din partea mea dacă ar fi avut un cost de vreo 3000-4000 lei.
Se adresează celora care vor putere de calcul, ceva cu care să laude la diferite evenimente (deci ar fi bun pentru un DJ) și portabilitate.

Toate acestea vine la un cost deoarece aparatul are un preț bun Vezi prețul special de azi. Poate că din punctul de vedere al unora e mult, însă eu zic că reflectă realitatea deoarece pe piață nu avem la dispoziție prea multe ultrabook-uri cu ecran de 15 inci, 4K și wireless ac (știu că o placă ac dual band nu costă mai mult de 200 lei, dar câte din laptopurile noi au așa ceva integrat?).

Asus NX500JK-DR027H, Zenbook cu i7-4712HQ

Procesorul cu care e dotat e unul nou model i7-4712HQ cu 4 nuclee, iar datorită acestui lucru scoate peste 7000 de puncte la benchmark. Ecranul este unul de 15,6 inci cu rezoluție 3840×2160 pixeli, iar pelicula e glare, deci oarecum obositor… dacă nu purtați ochelari de vedere cu strat de protecție.
O să beneficiați de multă putere nu neaparat datorită procesorului, ci și faptului că vine cu 8GB memorie RAM, SSD de 256 giga și placă wireless rapidă cu suport Gigabit.
Prezența sistemului e un plus deoarece nu vine cu unitate optică, iar instalarea sistemului s-ar putea face doar de pe unități externe ori de pe o memorie USB.
Bateria e una cu 6 celule și ține peste 5 ore, dar depinde și de cum utilizați notebook-ul.

Pro achiziția acestui model ar fi lipsa unității optice, că nu are tastatură numerică, componentele stabile și rapide, aspectul și fiabilitatea.
Din păcate are un preț cam mare, iar acesta ar fi singurul minus. Adevărul e că și principalul competitor – MacBook Pro – are un preț similar și Mac-ul nu e la fel de productiv.

Dacă te interesează ceva care să arate bine și să fie mai bun decât un laptop de la Apple atunci un Zenbook ar fi recomandarea mea.
Din clipul de alături vă puteți face o părere despre această minunăție de laptop. Puteți vedea de ce eu zic că e foarte bun.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu