≡ Meniu

Asus RoG GR8-R017R, desktop pentru jocuri cu GTX 750 Ti

Desktopul Asus RoG GR8-R017R face parte din noua generație de PC-uri de la Asus și din numele său reiese că e un Republic of Gamers. Această serie oferă chiar și periferice, laptopuri etc. Monitorul ales pentru acesta trebuie să fie de 27 inci sau măcar 4K.

Alternativele sunt desktopurile multimedia sau puteți face unul pe componente însă carcasa nu e la fel de bună ca cea de la producător (la acest desktop consumul e redus, sistemul de răcire e eficient și nu are dimensiuni generoase). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus RoG GR8-R017R, desktop pentru jocuri cu GTX 750 Ti

Procesorul face parte dintr-o familie nouă dar nu ultima de pe piață – Haswell. El e un Core i7 cu frecvență mică, cum e și în cazul laptopurilor dar pentru jocuri placa video mi se pare la fel de importantă. Nu mă refer la cea integrată ci la cea dedicată. Pe lângă placa video Intel, procesorul aduce o mulțime de tehnologii (se datoresc și plăcii de bază).

Are multe porturi USB și sunt chiar de tip 3.0, pentru viteză de transfer mai mare. Pe lângă HDMI are și DisplayPort, care spre deosebire de altele nu limitează calitatea imaginii. Astfel poate fi folosit un monitor 4K, de exemplu. Are o capacitate de 8GB RAM care nu poate fi upgradată iar SSD e performant dar și spațios – 256GB. Cât despre jocuri, ele pot fi rulate la detalii superioare cu GTX 750 Ti.

Pe partea de conectivitate are LAN și WiFi ac. Eu aleg WiFi deoarece viteza e aceeași ca și pe LAN, când vine vorba de internet și e nevoie de un router corespunzător/compatibil. Are doar FreeDOS iar voi trebuie să alegeți Windows 7, 8 sau 8.1 versiunea pe 64 de biți.

Plusuri: are WiFi ac, configurație performantă, DisplayPort, design modern, fiabilitate, doar 1.2 kg și numărul mare de porturi.
Minusuri: nu e ieftin pentru oricine.

Asus RoG GR8-R017R se adresează unei categorii de utilizatori și pentru cei care vor să înlocuiască vechiul PC cu unul avansat. Nu e nevoie de Intel Broadwell deoarece și așa performanțele sunt mari. E bine că are DisplayPort, astfel se poate conecta un monitor ceva mai bun și mă refer la unul FullHD sau chiar 4K.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu