≡ Meniu

ASUS UX501JW-FJ062T, laptop ZenBook Pro cu ecran 4K

ASUS UX501JW-FJ062T e o alegere foarte bună dacă vreți un laptop premium și seria N a fost înlocuită de aceasta. E bine că există astfel de laptopuri și poate peste un an vom vedea câteva astfel dotări și pe laptopurile mai ieftine. Mă refer la un ecran mai bun (cel puțin FullHD), doar USBuri 3.0, SSD și tehnologie multi-touch la ecran. Deci laptopul poate fi folosit precum o tabletă doar că ecranul nu se rabatează ori detașează. Există laptopuri convertibile dar aceea nu pot fi foarte performante deoarece un laptop cu ecran detașabil are componentele integrate în ecran.

Pentru acasă, un laptop ca acesta e ideal sau poate chiar unul cu ecran de 17 inci. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

ASUS UX501JW-FJ062T, laptop ZenBook Pro cu ecran 4K

Procesorul nu e un model SkyLake dar și așa mi se pare foarte performante iar pentru uz office are acea placă video Intel. Are un ecran clasic de 15 inci dar imagine e mai clară datorită rezoluției 4K dar și pentru că are panou IPS. Deci totul e mai detaliat iar unghiurile de vizibilitate sunt largi. Pe partea de memorie RAM are o capacitate de 12GB iar el suportă cel mult 16GB. Nu cred că are sens să puneți atât deoarece nu toate jocurile cer multe resurse iar voi puteți alege o rezoluție inferioară când vă jucați.

Chiar și un SSD mic era satisfăcător însă dacă nu are și un hard disk, atunci e bine ca acel SSD să fie mai mare. Are multe porturi dar singurul port mai special e cel DisplayPort care e și de tip Mini. Cu acela se poate conecta un monitor 4K iar HDMI-ul reduce din calitatea video a filmului (suportă cel mult calitate 1080p), dar sunt și laptopuri cu ieșire HDMI 4K.

Plusuri: autonomie foarte bună, ecran 4K, design modern, greutate redusă, performanțe bune.
Minusuri: nu oricine și-l poate achiziționa.

ASUS UX501JW-FJ062T nu e cel mai scump laptop de 15 inci dar mi se pare a fi mai bun decât un MacBook. Chiar și designul mi se pare mai inspirat și lipsa unității optice nu mi se pare a fi un minus.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu