≡ Meniu

Asus X540LJ-XX001D, laptop cu placă video performantă și procesor Core i3

Asus X540LJ-XX001D arată ca oricare alt laptop din seria X540. Din numele său reiese că e vorba de o serie de laptopuri cu ecran de 15 inci și e una ceva mai accesibilă. Cam toate laptopurile au același ecran dar în acest buget pot fi și variante mai mici care nu sunt la fel de performante. În general, gadgeturile mai compacte sunt mai scumpe decât restul. E și normal deoarece e necesară o tehnologie mai avansată iar componentele sunt ceva mai diferite. Un laptop de gaming sau multimedia va fi, întotdeauna, mai greu de transportat deoarece e mai mare.

Dacă nu vi-l permiteți atunci, ar trebui să alegeți o configurație diferită. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus X540LJ-XX001D, laptop cu placă video performantă și procesor Core i3

Procesorul acestui model e prezent pe destul de multe laptopuri ieftine deoarece nu e foarte nou – Haswell. Dacă nu vă înlocuiți laptopul recent achiziționat, atunci un model ca acesta ar fi de ajuns. Cu alte cuvinte, diferențele între procesoarele Core i3 sunt mici în special dacă e vorba de serii apropiate. Însă dacă doriți un model mult mai bun, atunci alege ți un laptop cu Core i5 sau i7.

Orice laptop mai performant, costă mai mult și de fiecare dată optați pentru ce aveți nevoie. Adică, nu are sens să achiziționați un laptop prea scump deoarece veți economisi niște bani pentru un router wireless, un mouse sau alt periferic care poate fi util. Are doar Free DOS, de aceea e și mai ieftin decât unele laptopuri și de fiecare dată instalarea ține de utilizator. Puteți achiziționa un Windows 64 de biți pentru acesta dacă nu aveți unul acasă.

Plusuri: arată destul de bine, e fiabil, port USB 3.0, preț competitiv, greutate redusă.
Minusuri: nu sunt.

Asus X540LJ-XX001D nu vine cu sistem de operare preinstalat dar voi îl puteți instala folosind un stick USB cu interfață USB 3.0 (mult mai rapid decât cu un DVD). S-a redus din greutatea laptopului, dar consider că se putea reduce și mai mult prin eliminare unității DVD. E o dotare care eu, personal, nu o mai folosesc și nici nu cred că va mai fi prezentă pentru mult timp pe laptopuri.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu