≡ Meniu

Asus X540LJ-XX170D, laptop de numai 1.8 kg

Laptopul Asus X540LJ-XX170D pare a fi unul dintre cele mai portabile laptopuri de pe piață și cu diagonală de 15 inci. Când discutăm de greutate trebuie să luăm în calcul și ecranul său, deoarece un laptop de 17 inci nu poate avea sub 2 kg. Seria X e cea mai accesibilă de la acest brand și poate să fie disponibilă în diverse dimensiuni și configurații. Noile generații sunt ceva mai atractive deoarece oferă tehnologii mult mai avansate și componente mult mai eficiente. Alături de acesta aș alege un mouse wireless, un router cu WiFi ac și poate o geantă pentru călătorii.

Ca și alternative, pot să luăm în calcul toate laptopurile până în acest buget dacă nu aveți anumite preferințe. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus X540LJ-XX170D, laptop de numai 1.8 kg

Nu aș alege un laptop cu procesor mult inferior deoarece nu va oferi performanțele dorite. Acest Core i5-5200U e unul cu consum redus și placă video Intel, iar pentru jocuri v-aș recomand un procesor ceva mai puternic (au terminația HQ sau HK). Ecranul său nu oferă nimic special (panou IPS sau imagine FHD/4K) dar și așa mi se pare o alegere bună. Spun asta deoarece are rezoluție HD și iluminare e LED pentru mai multe culori. Multitaskingul e decent cu memoria RAM instalată, de aceea nu are rost să încercați să puneți mai mult. Însă pentru cei cu pretenții mari, vă puteți gândi să puneți încă 4GB RAM. E vorba de o memorie DDR3 și cea DDR4 e disponibilă doar pe laptopurile foarte scumpe.

Porturile sale sunt destul de numeroase și diversificate: HDMI, ieșire audio, USB 3.0, USB 2.0, VGA etc. Deci se poate conecta un stick USB 3.0 care are o viteză de transfer mare doar dacă și portul laptopului e compatibil.

Plusuri: are un design plăcut, greutate scăzută, configurație puternică și fiabilitate ridicată.
Minusuri: nu sunt.

Asus X540LJ-XX170D poate înlocui orice laptop vechi deoarece oferă performanțe satisfăcătoare, o autonomie maximă decentă în mod office și multe porturi. Jos am pus o prezentare video a unui model similar care arată identic cu cel de sus, doar componentele sunt diferite.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu