≡ Meniu

ASUS X540SA-XX311, laptop cu Celeron N3060 din seria Braswell

ASUS X540SA-XX311 e un laptop apărut în 2016 destinat persoanelor interesate de un model simplu pentru sarcini office cum ar fi intratul pe net și vizionatul de filme. Scoțând 945 puncte la benchmark procesorul acestui notebook e unul decent.
Aș recomanda modelul acesta celora care vor un laptop pentru școală deoarece costă puțin și se descurcă cu documentele.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi, iar pe banii aceștia primim un aparat care nu doar arată bine, ci și unul care are mulți RAMi și spațiu de stocare suficient. Din imaginea de alături se poate vedea că arată bine și că e un model de culoare neagră.

ASUS X540SA-XX311, laptop cu Celeron N3060 din seria Braswell

Procesorul e un Celeron N3060 cu două nuclee și cip grafic Intel HD integrat. Asta înseamnă că merg jocurile mai simple și filmele HD.
Ecranul e unul anti-glare cu diagonală de 15 inci și rezoluție 1366×768 pixeli.
Memoria RAM e una de 4 giga tip DDR3, ar spațiul de stocare e de 500 de giga. Se pot adăuga RAMi, dar eu nu-i văd sensul întrucât are suficient.
Sistem de operare nu are și de aceea eu recomand să-i instalați Windows 10 de pe DVD ori de pe un stick USB 3.0.
Portabilitatea e ok deoarece are 1,9 kilograme și o baterie care ține vreo 3-4 ore. Această autonomie e posibilă datorită faptului că memoria RAM e DDR L (cu voltaj scăzut), că nu are placă video dedicată și procesorul cu voltaj scăzut.

Pentru achiziția acestui model ar fi că nu costă mult, aspectul plăcut, autonomia ok și brandul fiabil (în România Asus e unul dintre cei mai apreciați producători de laptopuri).
Contra achiziției ar fi că nu e un laptop de gaming.

Deci, dacă te interesează un laptop pentru școală, acasă ori la lucru atunci acest model ar fi recomandarea mea. Poate vei fi tentat să instalezi Windows 7, dar nu-ți recomand deoarece e un OS depășit și poate că driverele nici nu vor fi compatibile.
Am pus și un clip pentru a vă face o părere despre cum arată și se vede că laptopurile din seria X540 au împurumutat foarte mult din designul laptopurilor seria N.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu