≡ Meniu

Asus X541UV-XX104D, notebook cu i5-6198DU Skylake

ASUS X541UV-XX104D e un laptop al anului 2016, venind cu o portabilitate peste medie, memorie rapidă și tehnologie Intel din generație Skylake. Pentru a vă face o părere despre portabilitate trebuie să vă spun că are o baterie care ține vreo 3 ore, iar greutatea aparatului e de 2 kilograme.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi, iar pe acești bani primim un aparat care nu doar arată bine, ci unul foarte performant, dovadă fiind procesorul i5 care scoate peste 4000 puncte la benchmark.

Asus X541UV-XX104D, notebook cu i5-6198DU Skylake

Ecranul acestui model e unul de 15 inci cu rezoluție 1366×768 pixeli și cu caracteristica glare. Pentru jocuri avem procesor i5, 4 giga memorie RAM DDR4 și placa video dedicată GeForce 920MX.
Consumul de baterie e unul redus deoarece procesorul e optimizat, iar placa video dedicată e una cu Nvidia Optimus ceea ce înseamnă că e activată doar în jocurile care au nevoie de ea.
Pentru stocare are hard de 1TB, iar dacă vreți să instalați programe vă puteți folosi de unitatea DVD din dotare. Aceasta poate fi utilizată și la instalarea sistemului de operare deoarece are FreeDOS. Eu recomand să instalați Windows 10 de pe o memorie USB 3.0.
Are o multitudine de conectori utili precum ar fi USB 3, 2 și C, iar pentru conectarea la un monitor are HDMI și VGA.
Pe partea de rețea are LAN 10/100 și wireless n. Deci, dacă aveți internet de 300 mega atunci probabil că vă va trebui un adaptor wireless mai bun.
Placa video Nvidia 920MX e una decentă în performanțe, putând reda jocuri moderne. Nu trebuie să vă faceți prea multe speranțe legate de jocuri pe acest model deoarece nu e un notebook de gaming.

Pentru achiziția modelului acesta ar fi costul de achiziție nu prea mare, că arată bine, tastatura ușor de folosit și că are un ecran mare.
Din păcate nu are SSD și nici sistem preinstalat.

Deci, dacă te interesează un laptop pentru acasă care să poată fi utilizat la filme, jocuri și navigat pe net atunci acest model ar fi o recomandare.
Pe viitor dacă vreți să-l faceți mai rapid aș recomanda să-i puneți 8GB RAM și un SSD de minim 120 în locul hardului ori a unității DVD (prin intermediul unui caddy).
Am pus alături un clip pentru a vă face o părere despre cum arată acest model.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu