≡ Meniu

Asus X550JK-XX115D, laptop cu i5-4200H și GTX 850

Asus X550JK-XX115D e unul dintre cele mai puternice laptopuri de pe piață, fiind bun la jocuri și sarcini multimedia. Lucrul acesta e datorat procesorului i5-4200H (e un procesor care are două nuclee și un punctaj de 4401 puncte). Jocurile vor rula excelent datorită faptului că are cip grafic GTX 850M (e un cip grafic din clasa 1).
E un model bun pentru acasă ori la lucru, dar în special pentru acasă. Ecranul e unul glare, deci mult mai clar decât unul anti-glare.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi, iar pe acești bani primim un aparat care vine cu ecran de 15,6 inci și cu componentele care facilitează o rulare lină a oricărei aplicații ori joc. Nu pot spune că e un laptop special pentru jocuri precum modelele RoG, dar placa GTX 850 ne va ajuta foarte mult în rularea noilor apariții în niște condiții optime.

Asus X550JK-XX115D, laptop cu i5-4200H și GTX 850

Procesorul e unul i5-4200H cu cip grafic integrat model Intel HD, iar placa video dedicată e un GeForce GTX. Dacă vreți să obțineți o portabilitate maximă atunci ar fi bine să lăsați Intel HD-ul pe implicit, iar dacă vreți să aveți un desktop replacement atunci eu aș pune Nvidia pe implicit.
Pe partea de memorie RAM stă cam prost deoarece are doar 4GB. Eu m-aș fi așteptat la 8GB, iar hardul e unul de 1TB cu 5400 rotații. Și la partea de hard stă prost deoarece eu aș fi inclus un SSD.
Din păcate nu vine cu sistem de operare, ci cu FreeDOS, adică cu un fel de MS DOS. De aceea trebuie să vă spun că eu recomand instalarea Windows 8.1.

Pro achiziția unui model precum acesta ar fi prețul nu prea mare, că are componente de ultimă generație, autonomia relativ bună, că i se poate face upgrade și suportul pentru Windows 8.1.
Contra achiziției ar fi că nu are ecran Full HD, că nu are SSD și că are cam puțini RAMi. Ultimele două lucruri pot fi corectate prin upgrade, iar ecranul Full HD poate fi înlocuit prin conectarea la un HDTV precum Samsung 32h5500. Însă, când conectați un televizor e bine să treceți pe implicit placa video Nvidia.

De final pot spune că recomand modelul acesta cuiva cu un buget măricel care vrea ceva fiabil și performant.

{ 5 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • Cristian B.

  Va rog sa ma lamuriti cu privire la memoria ram integrata. Acesta este un lucru de noutate. Sunt nelamurit deoarece in cazul in care acesti rami se ard, windowsul da ecran albastru, iar laptopul nu mai poate fi pornit, adica nu mai ai ce face cu el. Exista o optiune in bios de dezactivare a acestor rami( de genul dezactivarii sau activarii placii de sunet sau retea) in cazul in care ei se defecteaza pentru ca laptopul sa functioneze cu ramii din slot? M-ar ajuta nespus de mult daca as primi un raspuns rapid deoarece imi doresc acest laptop si numai acest lucru ma opreste sa-l cumpar.

 • admin

  De vreun an toate laptopurile moderne au RAMi integrați pe placa de bază. Aceasta nu e o problemă deoarece și plăcile video dedicate (Nvidia, AMD) sunt integrate în placa de bază de ani de zile, același lucru fiind valabil și la (unele) procesoare.
  Eu zic că nu ar trebui să vă deranjeze acest aspect privitor la memoria integrată deoarece există o garanție de 2 ani (care poate fi extinsă la 4; eu zic că sunt suficienți 2 ani și că nu e nevoie de extensie), iar dacă se strică ceva atunci e înlocuită toată placa de bază, pe gratis.

 • MAx

  Salut ce tip de memorie ram imi puteti recomnda pentru el, as fi vrut sa-i mai pun 4 Gb. Multumesc Mult!

 • Un Roman

  Salut! Detin acest laptop si as avea o intrebare. Pe langa memoria integrata de 4GB, cat se mai poate adauga? Pe unele site-uri am gasit specificat ca se mai pot adauga inca 4, totalizand 8, iar pe alte siteuri precizau ca se mai poate adauga o placuta de 8GB, totalizand 12. Care e varianta corecta, pt ca intentionez sa ii fac un upgrade in acest sens! Multumesc!

 • Micu

  Mai poti adauga inca 4GB RAM.

Lasă un comentariu