≡ Meniu

ASUS X550JX-XX130T, laptop cu Core i7 și GTX 950M

ASUS X550JX-XX130T e cel mai bun exemplu că seria X dorește să iasă mai bine în evidență pe piața laptopurile. Cu alte cuvinte, seria X nu mai e acea serie Entry-Level ci e una care poate concura cu orice. Se poate observa ușor procesorul dar și placa video care erau prezente doar pe modele de gaming. O diferența majoră dintre o astfel de serie și una de jocuri cum e Republic of Gamers (ROG), ar fi dotările. Acest laptop nu are carcasă din aluminiu, sistem de răcire foarte avansat, tastatură iluminată și nici un suport mare pentru memoria RAM.

Prețul e destul de acceptabil deoarece are și Windows 10 preinstalat, iar fără el ar fi fost cu vreo 100 de lei mai ieftin. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

ASUS X550JX-XX130T, laptop cu Core i7 și GTX 950M

Dacă țineți să economisiți cât mai mult, puteți alege unul cu FreeDOS, însă e destul de greu să găsiți unul și oricum trebuie instalat ulterior. Personal, aș alege unul cu Windows deoarece nu mai trebuie să pierd timp la instalare și poate că nu se instalează tot ce trebuie.

L-aș putea include în segmentul de gaming însă era nevoie de măcar 8GB RAM. Conform producătorului memoria RAM poate fi instala pe un singur slot care e liber, deci cea existentă e integrată. Chiar și dacă era ocupată, se putea înlocui cea instalată cu o plăcuță de 8GB.

Astfel de upgrade-uri nu sunt necesare dacă nu doriți, performanțele sunt foarte bune și nu țin doar de memoria RAM ci și de restul componentelor. Dacă vreți ca sistemul să pornească mai bine, un SSD poate fi pus în locul hardului. Toate aceste modificări nu afectează garanția însă va trebui să puneți sistemul pe SSD.

Așa cum este acuma, poate reda orice joc la detalii medii spre maxime deoarece ecranul e doar HD și nu FullHD.

Plusuri: performanțe foarte mari, mult spațiu de stocare, arată bine, fiabilitate.
Minusuri: nu sunt.

Am pus clipul de la final pentru a vă face o idee mai bună despre cum arată seria X550 și modelul ASUS X550JX-XX130T, însă există și serii apropiate iar un exemplu ar fi X555.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu