≡ Meniu

Asus X550ZE-DM048D, laptop cu AMD Quad Core FX-7600P

Laptopul Asus X550ZE-DM048D e unul dintre puținele modele cu Procesor AMD FX, majoritatea fiind cu AMD APU (acestea au o placă video integrată). Prefer cele cu AMD FX deoarece procesoarele sunt superioare la capitolul viteză de procesare, iar pentru jocuri are placa video Radeon R7 M270DX care e mult mai bună decât multe plăci video pe 64 de biți ori integrate. În mare, îmi place configurația acestui laptop și cred că poate reda multe jocuri la detalii medii sau ridicate.

Dacă vi se pare prea mare acel preț, atunci un model cu AMD APU și mai puțină memorie RAM ar fi perfect. Bineînțeles, nici imaginea ecranului nu va mai fi una Full HD. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus X550ZE-DM048D, laptop cu AMD Quad Core FX-7600P

E vorba de un AMD FX-7600P de 2.7 GHz care mi se pare decent și care nu prezintă o placă video integrată. Seriile FX sunt cunoscute pentru performanțele ridicate (la capitolul viteză de procesare). Ecranul e unul subțire și chiar dacă e de 15 inci, imaginea e una 1080p. Nu se poate pune mai multă memorie deoarece are un singur slot, care e deja ocupat. O memorie de 16GB mi se pare satisfăcătoare și multitaskingul nu poate fi pus la îndoială.

Dotările sale sunt următoarele: unitate DVD, difuzoare stereo, cameră web HD, tehnologie audio Sonic Master, WiFi și baterie de 4 celule. Se poate conecta un monitor sau TV deoarece are ieșire HDMI dar și VGA de tip mini. E recomandat Windows 8 deoarece are doar Free DOS, iar voi puteți alege chiar și 8.1 64 de biți dacă sunt drivere disponibile. Greutatea de 2.26 kg se datorează bateriei ceva mai mici și așa e mai la toate laptopurile noi. Există laptopuri cu baterie de 6 celule, dar acelea au nevoie de ea deoarece au o configurație puternică.

Plusuri: are performanțe mari, preț atractiv, design elegant, portabil (greutate destul de redusă) și fiabil.
Minusuri: are doar 2 USBuri.

Chiar dacă Asus X550ZE-DM048D nu oferă multe USBuri, voi puteți conecta periferice wireless (mouse, căști etc). Chiar dacă are altă configurație, designul e același cam pentru toată generația X550 (poale al unele culorile sunt puțin diferite). Dacă Vă placjocurile, atunci aveți nevoie de un astfel de laptop ori de unul cu configurație similară (ca și performanțe).

{ 1 comentariu … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Cătălin

    Salut, interesant review, dar ai uitat anumite detalii precum faptul ca procesorul se duce automat in turbo la 3.6GHz iar in FX-urile mobile cei de la AMD au inclus si o placa video R7 cu 8 nuclee, aceasta putand fi pusa (in teorie) in Hybrid CrossiFireX cu cea dedicata.

Lasă un comentariu