≡ Meniu

Asus X552WE-SX035D, laptop ieftin cu Radeon R5 M230

Asus X552WE-SX035D e un laptop ieftin deoarece are configurație cu AMD însă oferă performanțe grafice decente pentru acest buget. Ținând cont de procesor, nu poate fi un model foarte performant (seria E). Seria X oferă multe soluții însă o variantă mai performantă e bine-venită. Designul e relativ același doar că nu e vorba de o generație nouă ci de una anterioară. Bineînțeles, majoritatea laptopurilor ieftine au Intel Bay Trail M care sunt bune însă configurațiile nu sunt cu plăci video performante, doar cele integrate.

După cum am precizat, prețul e unul destul de atractiv și se datorează lipsei Windows-ului (nu are preinstalat dar trebuie instalat ulterior). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus X552WE-SX035D, laptop ieftin cu Radeon R5 M230

Configurația sa e una de tip Low-End spre Mid-range, adică nu e ceva foarte performant. Are componentele următoare: 4GB RAM, spațiu de 500GB, placă video Radeon R5. Ecranul de 15 inci e destul de simplu sau chiar clasic deoarece e un LED cu imagine HD. Doar modelele mult mai scumpe au ecrane mai mari ori mai detaliate (datorită rezoluției). Dotările sale sunt următoarele: USBurile, HDMI, LAN, ieșire audio, WiFi etc.

Doar laptopurile vechi au nevoie de baterii mari deoarece acele componente nu sunt la fel de eficiente ca și cele noi. Astfel, o baterie de 4 celule poate oferi o autonomie de lucru satisfăcătoare. E un laptop destul de mare și pe care se pot viziona chiar și filme, adică poate fi folosit ca media player portabil. Bineînțeles, e necesar un cablu HDMI pentru a conecta un televizor sau monitor la acesta. Instalarea sau copiere unui fișier se face destul de rapid prin USB 3.0 (dar și stickul trebuie să fie la fel). E necesar un mouse pentru o mai bună precizie și se poate alege chiar unul wireless.

Plusuri: e accesibil, fiabil, configurație decentă, arată bine, tehnologie bluetooth, USBuri 3.0.
Minusuri: procesorul nu e foarte performant.

Asus X552WE-SX035D nu e cel mai avansat laptop de la acest brand și cu un buget mai mare puteți lua unul cu Core i3. În general, laptopurile sunt cu procesoare Intel deoarece sunt apreciate de utilizatori și viteza de procesare e superioară.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu