≡ Meniu

Asus X553MA-SX376B, laptop accesibil cu Windows 8.1 și Bing

Laptopul Asus X553MA-SX376B e un laptop ceva mai ieftin decât multe altele deoarece are Intel Bay Trail M. Această serie de procesoare înlocuiește cea Intel Atom care era prezentă pe laptopuri compacte. Acuma nu prea se mai fabrică laptopuri mici și chiar deloc cele cu ecran de 10 inci. Mulți preferă o tabletă de 10 inci și acum sunt și cu Windows 8.1, iar prețurile sunt competitive (adică nu sunt mult mai scumpe decât cele cu Android).

Alternative sunt destul de de bune dacă vreți ceva mai mic, însă pentru un laptop mai performant e nevoie de un buget mai mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus X553MA-SX376B, laptop accesibil cu Windows 8.1 și Bing

Procesorul Quad Core N3540 are o frecvență bună însă nu e cel mai important aspect al unei astfel de componente. E mai impotantă tehnologia folosită sau generația de procesoare. E superior unui Celeron din aceeași serie însă nu se poate compara cu seriile IvyBridge ori Haswell. Ecranul de 15 inci e unul destul de clasic adică nu oferă nimic în plus față de un alt ecran de laptop. Restul componentelor sunt următoarele: memoria RAM e de 4GB, hard diskul de 500GB și placă video Intel HD Graphics.

Dotările sale sunt prezente pe multe laptopuri: difuzoare stereo, VGA, HDMI, USBuri (unul de tip 3.0 și altul 2.0), bluetooth, WiFi etc. Nu are WiFi ac sau o baterie mare, dar autonomia e mare cu un procesor care are consum redus de energie. Greutatea laptopului e de 2 kg și cred că putea fi mai bună având în vedere că laptopul nu are DVD și bateria e mică. Personal, cred că ar trebui să se renunțe la acea unitate DVD fie ca să facă laptopul mai portabil fie pot să introducă încă un mediu de stocare (SSD, de exemplu). Sistemul de operare e Microsoft Windows 8.1, însă nu e unul banal ci cu Bing.

Plusuri: procesor Pentium, Windows 8.1, preț mic, fiabilitate ridicată, greutate redusă, baterie destul de bună (oferă o autonomie satisfăcătoare).
Minusuri: nu prea sunt.

Asus X553MA-SX376B e o alegere destul de interesantă însă chiar dacă are Intel Pentium, ei bine, nu e vorba de seria Haswell ci de una inferioară. Nu pot spune că arată diferit față de alte serii X55x, însă e disponibil doar pe negru și dimensiunile sunt ceva mai reduse (dar nu cu mult). Jos am pus un clip cu prezentarea acestui model.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu