≡ Meniu

Asus X553MA-SX454B, laptop cu N2840 și Windows 8

Asus X553MA-SX454B e un laptop scos pe piață pe la începutul lui 2015, iar principalele lucruri cu care se laudă sunt ecranul de 15 inci, că are procesor dual core și memoria RAM de 4 giga. Procesorul cu care e dotat e un Celeron N2840 scoțând circa 1074 puncte la benchmark, adică puțin mai mult decât un Pentium.
Datorită procesorului cu care e dotat, acest laptop l-aș recomanda în special celora care vor o sculă pentru sarcini office cum ar fi navigat pe net și vizionat filme.

Nici nu costă prea mult deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi. Dacă e să analizez costul aparatului atunci văd că jumătate din preț e sistemul de operare Windows 8.1. E o evoluție să vezi că laptopurile din ziua de azi vin cu OS și astfel faci economie de bani deoarece un sistem OEM e mai ieftin decât unul care-l cumperi separat.

Asus X553MA-SX454B, laptop cu N2840 și Windows 8

La capitolul caracteristici se poate lăuda cu ecranul de 15,6 inci cu rezoluție 1366×768 pixeli, cei 4GB memorie RAM și că are port USB 3.0. Procesorul Celeron nu e ceva cu care s-ar putea lăuda deoarece e un Celeron slăbuț, iar bateria nu e nici ea mare lucru deoarece are două celule. Nu se poate lăuda nici cu placa de rețea pentru că e una 10/100, deci nu are suport Gigabit. Oricum, componentele nu ar fi suportat astfel de viteze.
Dacă mă întrebați cât ține bateria atunci răspunsul meu ar fi că maxim două ore, poate nici atât. Acest notebook nu e făcut pentru a fi cărat ci pentru a fi ținut acasă. 🙁

Pro achiziție modelului acesta ar fi că arată bine, prezența sistemului de operare, că are multă memorie RAM și că ecranul e unul clar.
Din păcate procesorul nu e prea tare, nu are wireless ac, iar ecranul nu e anti glare. Lipsa unității optice nu e un minus deoarece chiar nu mai ai nevoie de așa ceva și în plus acest neajuns scade greutatea laptopului la 2,2 kilograme.

Deci, dacă vrei un laptop simplu care să fie utilizat pentru la școală ori pentru documentat de pe net atunci acesta ar fi unul bun. Nu o să trebuiască să te stresezi cu instalarea Windows-ului deoarece vine cu așa ceva, iar recomandarea mea ar fi să nu-l schimbi cu 7.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu