≡ Meniu

Asus X553MA-SX457B, laptop de numai 2.2 kg

Laptopul Asus X553MA-SX457B face parte din noua generație de laptopuri de la acest brand și care face parte dintr-un segment inferior. Dacă un laptop multimedia sau de gaming vi se pare scump, atunci unul office e alegerea corectă. Există laptopuri cu procesoare Intel diferite iar în funcție de alegere, prețurile diferă însă nu cu mult. Dacă folosiți aplicații multe sau cu cerințe ridicate, optați pentru un Intel Core i3/i5 Haswell sau Broadwell.

Alternative sunt laptopurile din serii superioare, ținând cont că acestea sunt foarte ieftine. Bineînțeles, sunt câteva modele care costă sub 1000 lei dar nu prea le recomand deoarece au doar 2GB RAM. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus X553MA-SX457B, laptop de numai 2.2 kg

Procesorul Intel Quad Core N2940 de 1830 MHz e un Celeron Bay Trail M decent. Ecranul de 15.6 inci e unul mare și calitatea imaginii pare să fie satisfăcătoare. Oricum, ecranul unui laptop nu se poate compara cu cel al unui monitor mai mare. Specificații sunt diferite și mă refer strict la unghiuri de vizibilitate și rezoluție. Pentru a viziona un film la o calitate mai bună sau pe un ecran mai mare, se poate conecta prin HDMI un monitor sau televizor.

Caracteristicile tehnice sunt importante și procesorul pare să fie cel mai important. Restul sunt: memoria RAM de 4GB și hardul de 500GB. Pentru a juca jocuri 3D, e nevoie de o placă video mult mai bună decât cea integrată – Intel HD Graphics.

Dotările sale sunt destul de multe: difuzoare stereo, card reader, tehnologie audio SonicMaster, ieșire HDMI, port LAN, două ieșiri audio, mini VGA, USBuri, baterie de 2 celule. Autonomia unei baterii de 2 celule nu e foarte mare de aceea laptopul e unul pentru a fi fi folosit mai mult acasă.

Plusuri: are Windows 8.1 preinstalat, USB 3.0, o greutate redusă (deoarece nu are unitate DVD și bateria e mică), fiabilitate și performanțe decente.
Minusuri: nu prea sunt.

Asus X553MA-SX457B poate înlocui o tabletă sau un desktop ieftin ori vechi deoarece are toate caracteristicile necesare. Sunt și serii similare dar care oferă componente hardware puțin mai diferite, X553MA oferă cam aceleași configurații (adică diferențele sunt foarte mici la procesoare).

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu