≡ Meniu

Asus X553MA-XX490D, laptop de doar 2.2 kg

Asus X553MA-XX490D e alegerea corectă dacă nu vreți un laptop foarte performant și nici nu prea aveți cum să găsiți unul în acest buget. Un desktop nu mi se pare cu mult peste un laptop deoarece nu uitați că trebuie să luați și un monitor iar spațiul ocupat e mult mai mare (plus că veți avea o mulțime de cabluri pe lângă el). Chiar dacă vreți un laptop pentru acasă,un ecra de 15 inci mi se pre suficient deoarece veți lucra pe el de la o distanță destul de mică.

Alternativele sunt multe dacă e să luăm în considerare un buget mai mare, deci un laptop mai scump. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus X553MA-XX490D, laptop de doar 2.2 kg

Procesorul Celeron de pe acesta e Dual Core model N2840 iar placa video e cea integrată de la Intel. Mult mai bune sunt plăcile video dedicate dar la acesta chiar nu e nevoie. Un laptop cu performanțe grafice mai bune are și un procesor Core i3/i5/i7, adică toate componentele trebuie să fie pe măsură.

Unele laptopuri au ecrane fie FullHD fie 4K, dar nu prea văd sensul dacă ecranule de  doar 15 inci. Eventual o ieșire video 4K ar fi utilă pentru a conecta un televizor 4K. Un hard disk de 500 GB nu e cel mai scump model dar poate fi de ajuns (un SSD e mult superior). Dotările sale nu diferă cu mult față de cele ale unui laptop clasic, unele dintre ele sunt mai bune dar nu cu mult. Pe partea de caracteristici speciale are: baterie de 2 celule, touchpad cu gesturi, Free DOS, bluetooth, WiFi n.

Plusuri: e portabil, ieftin, componente de ultimă generație, USB 3.0 și tehnologie bluetooth.
Minusuri: nu prea sunt.

Asus X553MA-XX490D poate înlocui orice desktop vechi deoarece noile componente sunt mia eficiente și de aceea nici nu are nevoie de o baterie foarte mare. Autonomia de lucru e bună însă nu și dacă folosiți tot timpul tehnologia WiFi/bluetooth sau dacă aveți setată o luminozitate mare la ecran. Clipul de mai jos e cu un laptop diferit dar care face parte din aceeași serie.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu