≡ Meniu

Asus X553SA-XX021D, laptop foarte ieftin

Laptopul Asus X553SA-XX021D e ceva mai accesibil decât restul modelelor deoarece are procesor Intel Celeron. Un alt motiv pentru care nu e foarte scump e acela că are Free DOS. Laptopurile cu Windows preinstalat costă ceva mai mult și prețurile mi se par justificate. E mai costisitor să achiziționați ulterior un sistem de operare, dar aceasta depinde și de producător. În unele țări, toate laptopurile au preinstalat Windows 10, dar nu e dificil să instalați un sistem de operare, chiar și de pe stickul USB.

Dacă nu vă este pe plac, vă recomand unul cu Core i3 sau Core i5, însă e nevoie de un buget mai mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus X553SA-XX021D, laptop foarte ieftin

Procesorul acestui laptop e un Dual Core de tip N3050 din serie Celeron, care e cel mai accesibil de la ora actuală. Mai sunt și cele de tip Pentium care sunt ceva mai bune dar nu cu mult. Ecranul de 15 inci ca la restul laptopurilor iar imaginea e de HD pentru ceva mai multe detalii. Oricum, nu se mai fabrică laptopuri cu ecrane mai mici și imagine 600p.

Acesta suportă chiar și 8GB RAM dacă cei 4GB nu sunt de ajuns. Hard diskul său e unul de 500GB care cred că oferă suficient spațiu. Un laptop ieftin oferă cam aceleași dotări ca și restul modelelor, dar nu vă puteți aștepta la prea multe porturi sau tehnologii noi. Apreciez totuși că e destul de ușor dar cred că se mai putea lucra la acest capitol deoarece are baterie de 2 celule (am văzut modele chiar și de 2 kg).

Are doar Free DOS iar voi trebuie să instalați ulterior Windows 10 pentru a beneficia de performanțe maxime. Chiar și pe laptopurile cu Linux trebuie instalat Windows 10 pentru că și așa cred că mulți dintre voi sunteți familiarizați cu Windows-ul.

Plusuri: arată destul de bine, suportă până 8GB RAM, fiabilitate ridicată, USB 3.0 etc.
Minusuri: nu are Windows 10 preinstalat.

Asus X553SA-XX021D e doar unul dintre multele laptopuri accesibile de pe piață dar e bine să alegeți pentru cea mai nouă generație deoarece oferă cea mai bună eficiență.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu