≡ Meniu

Asus X554LA-XX372D, laptop cu procesor Core i3 Haswell

Laptopul Asus X554LA-XX372D e unul destul de bun pentru aplicații dar și media. Laptopurile cu Core i3 sunt mai bune decât cele cu Intel Bay Trail M și prețul e corespunzător. Cele mai ieftine procesoare sunt cele din seria Intel Bay Trail iar performanțele sunt mari pentru o serie atât de ieftină și nu se compară cu cea Atom.

Poate fi puțin cam scump pentru unii de aceea și un laptopul cu Pentium e decent. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus X554LA-XX372D, laptop cu procesor Core i3 Haswell

Un procesor Core i3-4030U de 1.9 GHz face parte din seria precedentă și are ca și placă video Intel HD Graphics 4400. E un model Haswell cu tehnologie de economisire a energiei. Are un ecran de 15 inci cu imagine de tip HD și cu caracteristici tehnice decente. Placa video Intel HD 4400 nu e una dedicată ci una care e integrată în procesor.

Ecranul de 15 inci nu e unul foarte reușit și spun asta pentru că spre deosebire de un monitor, unghiurile de vizibilitate nu sunt foarte mari. Oricum, laptopul e creat pentru a-l folosi de la o distanță mică și nu mai e nevoie de filtru de confidențialitate pentru ecran. Deci toate vin cu avantaje și dezavantaje.

Memoria RAM e una de 4GB și frecvența e și ea importantă – 1600MHz. Cât timp are mai un slot liber, se mai poate pune încă 4GB RAM. Hardul de 500GB e satisfăcător deoarece un laptop nu prea are nevoie de mai mult. Performanțele sunt inferioare unui desktop pentru că sursa PC-ului e mai mare. Deci, componentele sunt ceva mai eficiente energetic, de exemplu, procesorul are o frecvență mică. Ca și dotări are: difuzoare stereo, cameră web, card reader, două porturi USB 3.0, USB 2.0, bluetooth, WiFi n, baterie de 2 celule etc. Dimensiunile sale sunt ceva mai reduse și se observă din lateral.

Plusuri: are destule porturi, greutate redusă, configurație decentă, HDMI, fiabilitate etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Asus X554LA-XX372D face parte dintr-o serie destul de bună și care a apărut recent, totuși nu diferă cu mult de cea X553. Aceste laptopuri sunt din segmentul inferior și așa a fost de la lansarea ei (seriei X). Există multe serii similare și fiecare e diferită.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu