≡ Meniu

Asus X554LA-XX587D, notebook cu i3 5010U și fără unitate optică

Asus X554LA-XX587D reprezintă recomandarea mea celora care vor un laptop simplu și ieftin. Evident că există derivate cu placă video dedicată cum ar fi X554LJ-XX025D, însă eu recomand acest model deoarece chiar nu ai nevoie de placă video cu memorie dedicată atunci când folosești PC-ul pentru stat pe net și vizionat filme.
Modelul acesta poate fi utilizat în special pentru sarcini de tip office cum ar fi vizionat filme, jocuri Facebook ori altele.

Nu aș putea spune că are un cost prea mare deoarece vine la un preț bun Vezi prețul special de azi. Trebuie știut că nici acest model nu vine cu unitate optică, iar dacă te interesează o memorie USB pentru instalarea sistemului de operare atunci găsești aici modele USB 3.0.

Asus X554LA-XX587D, notebook cu i3 5010U și fără unitate optică

Procesorul din dotarea modelului X554LA-XX587D e un i3, mai exact un i3 5010U cu două nuclee și cu placă video Intel HD 5500. Pentru ca totul să ruleze fluent acest model de laptop vine cu 4GB memorie RAM. Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluție 1366×768 pixeli, iar el fiind glare e numai bun pentru filme ori sarcini multimedia deoarece reprezintă culorile fidel.
Pe partea hardware poți vedea că stă bine, însă pe partea soft nu vine cu cel mai important lucru – sistemul de operare. Acesta poate fi instalat doar de pe o unitate optică externă ori de pe un stick USB. Recomandarea mea fiind Windows 8.1, variante mai vechi nefiind compatibile cu acest PC.

Pro achiziția unui astfel de model ar fi că arată bine, că nu costă prea mult, că e versatil (poate fi utilizat pentru o paletă largă de sarcini), fiabilitatea ok (așa sunt toate laptopurile celor de la Asus) și că vine cu tehnologie utilă (HDMI, două porturi USB 3.0, procesor cu 4 thread-uri etc).
Contra ar fi că nu are ecran anti glare și că nu are placă de rețea wireless de tip dual band.

Deci, dacă vrei un laptop pentru acasă care să te țină câțiva ani atunci acest model ar fi recomandarea mea. Poate fi utilizat pentru multiple sarcini, dar în special pentru cele nu prea complexe.
Dacă vrei, poți să-l utilizezi și în scopuri business deoarece nu te oprește nimeni, dar ecranul glare e mai obositor decât unul non glare.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu