≡ Meniu

Asus X554LJ-XX025D, laptop office cu GeForce 920M

Asus X554LJ-XX025D e un notebook PC care vine dotat cu procesor i3 model 5010U din seria Broadwell și cu 4GB memorie RAM. Venind cu această nouă tehnologie m-aș fi așteptat să aibă și wireless ac, dar nu e așa. Jocurile vor rula decent mulțumită plăcii video GeForce 920M, iar portabilitatea e decentă deoarece are o baterie cu două celule și o greutate de 2,3 kilograme.
Laptopul acesta se adresează celora interesați de modele care să fie optime la sarcini multimedia-office cum ar fi vizionat filme ori editări foto.

Nu aș putea spune că e un laptop scump deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi. Din păcate nu vine cu sistem de operare și de aceea eu vă recomand să instalați pe el Windows 8.1 pe 64 bit. Instalarea se poate face de pe USB (găsești aici memorii USB 3.0) întrucât laptopul nu are unitate optică de tip DVD.

Asus X554LJ-XX025D, laptop office cu GeForce 920M

Vine cu un procesor i3-5010U dotat cu două nuclee și cu un cip grafic Intel HD care lucrează atunci când nu e nevoie de placa video dedicată Nvdia 920M. Acest mod de cooperare în plăcile video se numește Optimus de la Nvidia și contribuie la o autonomie ridicată.
Memoria RAM e de 4GB, iar hardul e unul de 500 de giga. RAMii contribuie la rularea lină a aplicațiilor, iar hardul te va ajuta să poți stoca pozele ori filmele favorite pe laptop.

Pro achiziția acestui model ar fi că nu costă mult, dotările de generație nouă, ecranul măricel cu rezoluție 1366×768 pixeli și aspectul plăcut. Un alt lucru pozitiv ar fi că nu vine cu unitate optică. În trecut ziceam că m-aș bucura ca laptopurile celor de la Asus să nu mai aibă așa ceva și uite că dorința mi s-a îndeplinit începând cu modelul X554LJ-XX025D.
Din păcate nu are procesor quad core, ecranul nu are rezoluție mai mare, nu are SSD, iar wi-fi ac nu e prezent… acestea fiind punctele contra.

Deci, dacă vă interesează un model care să arate bine și să fie fiabil atunci vă recomand laptopul de față. Există și o alternativă mai ieftină care nu are placă video dedicată, aceasta fiind X554LA-XX587D. Alternativa e recomandată celora care nu vor să se joace jocuri prea complexe.

{ 1 comentariu … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Cristian

    Nu inteleg de ce e un lucru bun ca nu are unitate optica. Imi pare rau ca nu am fost destul de atent, ca altfel nu l-as fi luat. Oricat de mult am vrea, inca nu au disparut „discurile”. Caut de zile bune o unitate optica care sa se potriveasca. Stie cineva cum as putea afla?

Lasă un comentariu