≡ Meniu

ASUS X555LB-XO244D, laptop cu i5-5200U și GeForce GT 940

ASUS X555LB-XO244D e un notebook multimedia dotat cu ecran de 15,6 inci cu rezoluție 1366×768 pixeli și ecran anti-glare. Procesorul din dotare e un i5 Broadwell, iar pentru ca jocurile să ruleze rapid are și placă video cu memorie dedicată model GeForce GT 940.
Un laptop precum acesta se adresează celora interesați de ceva puternic și cu o portabilitate decentă.

Nu costă prea mult deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi, iar pe acești bani primim un laptop dotat cu două porturi USB 3.0, LAN Gigabit, ecran anti-glare și un aspect plăcut.

ASUS X555LB-XO244D, laptop cu i5-5200U și GeForce GT 940

Pe partea de specificații se laudă cu procesorul i5, memoria RAM de 4 giga (maximul e de 16 giga), hardul de 1 TB și placa video GeForce cu tehnologie Optimus (presupune că placa video dedicată e activă doar în jocuri ori sarcini care au nevoie de ea, iar în rest e activă placa Intel HD).
Portabilitatea e una ok, dar să nu vă așteptați la miracole din moment de are o baterie cu doar două celule. O să aibă o autonomie de circa două ore, ceea ce e suficient.
La capitolul software are preinstalat FreeDOS, adică un fel de MS-DOS inutil. Eu vă recomand să instalați Windows 10 de pe un stick USB 3.0 ori de pe un DVD. Alte sisteme de operare ori versiuni de Windows s-ar putea să nu fie compatibile.
Unitatea optică are o utilitate vagă și îngreunează laptopul cu câteva sute de grame (200-300). În opinia mea aceste unități sunt inutile în ziua de azi când totul e disponibil pe net.

Lucruri care le apreciez la acest model ar fi costul de achiziție nu prea mare, greutatea redusă, prezența plăcii video dedicate și ecranul care nu te obosește.
Din păcate nu are DDR4, SSD și nici wireless ac. Lipsa unui Solid State poate fi „combătută” cu instalarea unuia în locul unității optice ori a HDD-ului.

În concluzie, dacă te interesează un laptop pentru acasă pe care să te uiți la filme ori să intri pe net atunci acest model ar fi recomandarea mea.
Alături am pus un clip pentru a vă face o părere despre cum arată acest dispozitiv. Puteți vedea că are un aspect caracteristic seriei X555 și că nu vine cu nimic nou la capitolul aspect.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu