≡ Meniu

Asus X555LN-DM090D, laptop multimedia cu i5-4210U Haswell

Eu zic despre Asus X555LN-DM090D că e un laptop multimedia în ciuda faptului că ecranul de 15 inci e unul anti glare (are strat mat așa încât să poți sta cât mai mult în fața lui și ochii să nu-ți obosească). Se adresează celora care intră în categoria power user, chiar dacă placa video GT 840M e una cu 64 biți.
Incorporează foarte multe tehnologii utile, dar din start vă spun că nu stă prea bine la portabilitate deoarece bateria e una cu două celule în condițiile în care alte modele au baterie cu 6 celule. Deci, bateria o să țină vreo maxim o oră jumătate.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi, iar pe acești bani primim un aparat care e bun la diverse tipuri de sarcini, de la jocuri la vizionat filme. Despre panelul din dotare pot spune că are niște unghiuri de vizibilitate ok.

Asus X555LN-DM090D, laptop multimedia cu i5-4210U Haswell

Pe partea de specificații se poate lăuda cu un procesor i5 4210u, cip grafic Nvidia, multă memorie RAM (4GB) și un hard de 1TB. Porturile cu care se laudă sunt USB 3.0, HDMI și VGA. Mi-aș fi dorit să aibă și wireless ac (dual band, dar nu au implementat ceva mai bun decât wi-fi N).
Ecranul e unul cu rezoluție Full HD, iar acest lucru te va ajuta foarte mult să vezi filme Blu-ray la calitate maximă pe un HDTV de aici.

Lucruri care-mi plac la acest model ar fi aspectul, că vine cu procesor i5 (acesta are implementată tehnologia Turbo Boost care ridică frecvența atunci când e nevoie de mai multă putere), placa video puternică, hardul foarte încăpător și ecranul de bună calitate.
Din păcate sunt lucruri care lipsesc, adică wi-fi ac, ecran 4K și SSD. Dar, și dacă le-ar fi avut atunci ar fi costat de vreo 4 ori mai mult.

Dacă trecem peste lipsuri atunci vedem că acest laptop e unul foarte bun, din perspectiva raportului calitate-preț. Adevărul e că acest laptop e unul foarte bun, iar dacă vrei unul cu da toate atunci trebuie să te orientezi înspre un NX500.
Din clipul de alături poți vedea mai bine cum se prezintă acest model.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu