≡ Meniu

Asus X555LN-XX056D, laptop multimedia cu 200 lei reducere

Update 29.03.2015
Asus X555LN-XX056D e disponibil aici la 1798 lei (redus de la 1998 lei) și are 5 stele de la clienți.

Laptopul Asus X555LN-XX056D e unul perfect pentru cineva care nu are pretenții, dar care totuși vrea o sculă cu care să-și facă treaba. Vine cu tehnologie la zi, mai exact cu procesor i3 Haswell și cu placă video GeForce GT 840M, adică cu două componente care vor furniza toată puterea de care ai nevoie în jocuri și aplicații solicitante.

Dacă e să analizăm costul de achiziție atunci vedem că are un preț bun Vezi prețul special de azi. Nu e deloc mare dacă ne gândim că e un laptop cu procesor i3 și cu cip grafic care are propria memorie.

Asus X555LN-XX056D, laptop multimedia cu 200 lei reducere

Vine cu un procesor i3-4010U care e mult superior unui Pentium și din această cauză eu recomand în general laptopuri cu procesoare i3. Plus că acest cip are și placă video integrată care va funcționa atunci când nu e activă cea Nvidia, iar astfel o să obții un consum redus de baterie și implicit mai puține încărcări ale bateriei.
Hardul e unul de 1TB, dar eu mi-aș fi dorit să aibă un SSD de 240 de giga deoarece o astfel de componentă face laptopul mult mai rapid. Și, adevărul e că nici nu prea ai ce face cu 1000 de giga de spațiu în ziua de azi când toate fișierele pot fi stocate în cloud și când e mai ușor să descarci de pe net decât să cauți pe comp.

Avantajele achiziționării unui notebook precum acesta ar fi portabilitatea (bateria care chiar dacă are două celule ține undeva la 4 ore), performanța (datorată procului i3 4010u) și că arată bine.
Din păcate nu vine cu SSD, placa de rețea wireless nu e una dual band (adică cu suport AC sau a, b g, n), iar ecranul nu are panel IPS. Oricum laptopuri cu așa ceva costă peste 5000 lei. Deci…

Concluzia mea legată de acest model e că merită întrucât e unul dintre cele mai fiabile laptopuri, iar dacă ne uităm la raportul dintre preț și calitate atunci vedem că e unul foarte bun. Mai multe detalii vizuale de alături.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu