≡ Meniu

ASUS X556UV-XX001D, laptop cu i5, DDR4 și USB C

ASUS X556UV-XX001D vine dotat cu procesor i5 din a VI-a generație, DDR4 și are o greutate scăzută de 2,3 kilograme, chiar dacă are unitate DVD. Procesorul i5-6200U Skylake e unul dual core cu cip grafic integrat.
Acesta e un laptop multimedia cu ecran Glare și cu o placă video dedicată GeForce 920MX care lucrează în paralel cu cipul Intel HD.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi și e un laptop aproape perfect, chiar dacă nu are SSD. Din păcate nu are sistem de operare preinstalat, dar se poate instala Windows 10 de pe DVD ori stick USB.

ASUS X556UV-XX001D, laptop cu i5, DDR4 și USB C

Vine cu caracteristica ASUS Eye Care despre care trebuie știut că reduce cu 33% nivelul de lumină albastră. Această lumină are efect negativ asupra ochiului, dar cu tehnologia amintită anterior suntem protejați.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluție HD (1366×768 pixeli) este unul glare numai bun pentru filme HD. Cu ajutorul acestui laptop puteți viziona și filme Blu-ray, dar e mai bine să-l conectați la un televizor Full HD.
Din păcate bateria are doar două celule, dar eu zic că e suficient pentru un laptop de birou. În schimb are o greutate scăzută de 2,3 kilograme care îl va face ușor de mutat.
Dacă vreți să-i mai puneți RAMi atunci trebuie știut că are un slot liber, memoria de 4 fiind una integrată.
Tendința laptopurilor moderne e să aibă baterii cât mai mici și o greutate scăzută. Acest model îndeplinește aceste criterii. În comparație cu alte modele acesta are și unitate DVD care vă va ajuta să instalați sistemul de operare, dar eu cred că ar fi mai ușor să-l instalați de pe o memorie USB.
Consumul scăzut de baterie e datorat și prezenței Nvidia Optimus care activează placa video dedicată doar când e nevoie de ea. Bateria ținând undeva la 3 ore, în funcție de ce faceți pe laptop.

Principalele avantaje pentru a achiziționa acest model ar fi procesorul rapid (care scoate undeva la 4000 de puncte la benchmark), memoria RAM DDR4, placa video cu memorie dedicată, disponibilitatea USB 3.0 și fiabilitatea marca Asus.
Contra achiziției ar fi că nu are mai multă memorie RAM și eventual un SSD.

Deci, dacă îți dorești un notebook PC pentru acasă, dar care să aibă performanțe superioare modelelor cu Celeron sau Pentium atunci acest model ar fi recomandarea mea.
Alături e și un clip pentru a vă face o părere despre modelul de față din seria X556U.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu