≡ Meniu

Asus X751LB-TY150D, laptop cu ecran mare

Laptopul Asus X751LB-TY150D e unul care l-aș folosi acasă deoarece are un display corespunzător, configurație nouă cu Core i5, spațiu intern mai mult decât satisfăcător și altele. Se poate observa că nu sunt laptopuri mari și cu configurații slabe de aceea și laptopurile de 15 inci pot fi mai ieftine. Bineînțeles, la acesta imaginea e HD+ deoarece e mai mare ecranul dar există laptopuri premium cu ecrane mult peste acesta (rezoluție FullHD/Ultra HD și panoul poate fi IPS). Din poza de jos se poate observa că are suprafețe mate, deci nu apar amprente pe el.

Dacă nu vă plac laptopurile mari pentru că nu sunt așa de portabile, vă recomand tot un laptop din seria X dar cu configurație similară. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Asus X751LB-TY150D, laptop cu ecran mare

Core i5-5200U e prezent pe multe alte laptopuri deoarece nu face parte din generația Skylake, ci Broadwell. Diferențele de performanță sunt mici între două generații consecutive și sunt ceva mai mari între generația a 3-a și a 6-a, de exemplu. Chiar și placa video e mai bună dar tot nu are memorie video dedicată ca și GeForce 940M.

Un posibil minus al acestui model ar fi că nu suportă mai mult de 4GB, dar poate că nici nu vreți să faceți un upgrade. Are multe porturi dar nu toate sunt de folos, poate că nici nu veți folosit toate USBurile sau ieșirea VGA. Ca orice laptop, și acesta are cititor de carduri însă există cabluri de date ori chiar tehnologii wireless pentru transferul datelor (depinde care vi se pare mai ușor de folosit). Din păcate nu are Windows 10, de aceea are și un preț mai atractiv. Sistemul de operare se poate instala fie de pe un stick USB fie de pe un DVD. Dacă aveți un stick USB 3.0, instalarea se face foarte ușor și rapid.

Plusuri: are un preț corect, mult spațiu de stocare, oferă performanțe ridicate, fiabil și elegant.
Minusuri: nu e ușor.

Un laptop mare nu poate fi foarte ușor, dar Asus X751LB-TY150D e ceva mai ușor decât vechile laptopuri de 17 inci. Poate pentru că are o baterie mai mică, dar și construcția nouă e mai bună.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu